Shakira: Πρόστιμο 7,3 εκατ. για φοροδιαφυγή – Αποφεύγει τη φυλάκιση στην Ισπανία

Shakira: Πρόστιμο 7,3 εκατ. για φοροδιαφυγή – Αποφεύγει τη φυλάκιση στην Ισπανία

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια αποδέχθηκε τις κατηγορίες για αθέτηση πληρωμής φόρου

Σε εξωδικαστική ρύθμιση για κατηγορίες φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατ. ευρώ κατέληξε με το αρμόδιο δικαστήριο στη Βαρκελώνη η Shakira.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια αποδέχθηκε τις κατηγορίες για αθέτηση πληρωμής φόρου εισοδήματος την περίοδο 2012-2014 και συμφώνησε στην καταβολή προστίμου 7,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, δέχθηκε επιπλέον πρόστιμο 438.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει φυλάκιση τριών ετών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Shakira κατέφθασε στο δικαστήριο μερικά λεπτά πριν την έναρξη της ακρόασης, φορώντας ροζ κοστούμι, ροζ τσάντα και γυαλιά ηλίου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της και ενόσω τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να αποσπάσουν ένα σχόλιο ή φωτογραφία της. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, βρισκόταν στη Σεββίλη, όπου της απονεμήθηκαν δύο latin Grammy.

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η τραγουδίστρια πέρασε τουλάχιστον το μισό από το υπό εξέταση διάστημα στην Ισπανία και συνεπώς υπόκειται στους φορολογικούς κανόνες της χώρας. Επίσης, αναφέρουν ότι αγόρασε ακίνητο στη Βαρκελώνη τον Μάιο του 2012, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως σπίτι για την οικογένειά της.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και δεύτερη έρευνα φοροδιαφυγής για τη Shakira στην Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισπανικές αρχές έχουν κατηγορήσει και άλλους διασήμους για φοροδιαφυγή, όπως των Christiano Ronaldo, τον Lionel Messi και τον Diego Costa, οι οποίοι επίσης προχώρησαν σε εξωδικαστικές ρυθμίσεις και πλήρωσαν μεγάλα πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ