Νωρίτερα τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για το 2018

Νωρίτερα  τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για το 2018

Σε ερώτηση, τι θα γίνει αν από την αναπροσαρμογή προκύψουν αυξήσεις στις φθηνές περιοχές και μειώσεις στις ακριβές, η υφυπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα αλλάξουν αντίστοιχα οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενέστεροι και να μην ευνοηθούν οι έχοντες.

Μετά και τη δημοσίευση στην Διαύγεια της προκήρυξης για την πρόσληψη των εκτιμητών που θα αλλάξουν τις αντικειμενικές έως στο τέλος Μαρτίου όπως είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον realfm, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Όπως σημείωσε, το σχέδιο για την δημιουργία επιτροπών παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά, λόγω έλλειψης χρόνου. Στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο. Σε ερώτηση, τι θα γίνει αν από την αναπροσαρμογή προκύψουν αυξήσεις στις φθηνές περιοχές και μειώσεις στις ακριβές, η υφυπουργός επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα αλλάξουν αντίστοιχα οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ασθενέστεροι και να μην ευνοηθούν οι έχοντες.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του 2018, όπως είπε, θα αναρτηθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων του φόρου εισοδήματος, δηλαδή Ιούλιο ή Αύγουστο, με στόχο ο φόρος να πληρωθεί σε όσες το δυνατόν περισσότερες δόσεις ως τον Δεκέμβριο του ’18, χωρίς να αλλάζει το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ