Κούρεμα μισθών σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και τράπεζες

Κούρεμα μισθών σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ και τράπεζες
Μετά τους εργαζομένους στον στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, ήρθε η ώρα και για τις μεγάλες –κατά κύριο λόγο εισηγμένες- εταιρείες του δημοσίου, να προχωρήσουν σε κούρεμα στις αποδοχές των εργαζομένων. Η σχετική εγκύκλιος, υπεγράφη πριν από λίγο από τον Γ. Κυριακό, ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ. Οι μισθοί, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου, θα πρέπει να κοπούν κατά 35% σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009.

Οι εταιρείες που θα υποστούν μείωση με αυτή τη διαδικασία είναι οι ακόλουθες:

1.Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEbank) Α.Ε.

2. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Α.Ε.

3. Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε.

4. Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.

5. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) Α.Ε.

6. Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ) Α.Ε.

7. ΛΑΡΚΟ

8. ΟΠΑΠ Α.Ε.

9. Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε.

10. Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε.

11. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Ε.

Οι μόνοι που ξεφεύγουν του «κουρέματος» είναι οι διοικητές και οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι μισθοί των οποίων μπορούν να φτάσουν και στα 5856 ευρώ μηνιαίες ενώ «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του καθ'ύλην αρμόδιου υπουργού, επιτρέπεται ακόμη και ο διπλασιασμός αυτού του ορίου. Με λίγα λόγια, οι διοικητές σε ΟΠΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΤΤ, ΑΤΕ, ΕΛΤΑ και ΔΕΠΑ θα μπορούν να αμείβονται ακόμη και με 11.600 ευρώ μηνιαίως.

Η διαδικασία της περικοπής

Η εγκύκλιος, όσον αφορά στη διαδικασία του κουρέματος είναι σαφής: «το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ. του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009. Για την ορθή εφαρμογή της διάταξης αυτής θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι πάσης φύσεως αποδοχές που καταβάλλονται από το φορέα, στο τακτικό προσωπικό, στο προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου κλπ. Αντιθέτως δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ. Στην έννοια των πάσης φύσεως αποδοχών περιλαμβάνονται οι τακτικές και έκτακτες αποδοχές, επιδόματα, δώρα, αποζημιώσεις καθώς και οποιαδήποτε άλλη απολαβή, παροχή ή δαπάνη, με όποια ονομασία και εάν καταβάλλεται αυτή»

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ακόλουθο σημείο της εγκυκλίου: «εάν το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων κλπ., εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, είναι μικρότερο των 1.900,00 ευρώ κατά μήνα, ισχύει ως όριο αυτό των 1.900,00 ευρώ μηνιαίως. Επομένως εάν οι εταιρείες προβαίνοντας σε μείωση, π.χ. 30% (και όχι 35%) του κόστους μισθοδοσίας τους σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος την 31.12.2009, επιτυγχάνουν να έχουν μέσο κατά κεφαλή κόστος ίσο των 1.900,00 ευρώ τότε περιορίζονται στη μείωση αυτή και δεν προβαίνουν σε μείωση ίση με το 35%»

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο:

pdfeishgmenes_DEKO.pdf

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ