Γενιά των 600 ευρώ και οι ασκούμενοι δικηγόροι

Γενιά των 600 ευρώ και οι ασκούμενοι δικηγόροι
Με 600 ευρώ τον μήνα μεικτά θα αμοίβονται οι ασκούμενοι δικηγόροι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής. Η αμοιβή θα υπόκειται και σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση, "οι ασκούμενοι δικηγόροι, οι οποίοι πραγματοποιούν μέρος της άσκησης τους στο πολιτικό και διοικητικό Εφετείο, ή Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία της έδρας του δικηγορικού συλλόγου, όπου είναι εγγεγραμμένοι, θα αμείβονται εξακόσια (600) ευρώ. Η διάρκεια της άσκησης δεν θα είναι μεγαλύτερη των έξι (6) μηνών. Τα εξαμηνιαία χρονικά διαστήματα πρακτικής άσκησης, θα αρχίζουν την 16η Σεπτεμβρίου και 16η Ιανουαρίου εκάστου έτους. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος".

Οι καθαρές αμοιβές θα είναι χαμηλότερες των 600 ευρώ καθώς μετά τη μείωση του αφορολογήτου στις 5000 ευρώ, ακόμη και για τους ασκούμενους θα προκύπτει Φ.Μ.Υ ύψους της τάξεως των 15-20 ευρώ μηνιαίως. Μοναδική περίπτωση να μην επιβληθεί φόρος είναι ο ασκούμενος να μην έχει συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του καθώς γι' αυτή την κατηγορία φορολογουμένων το αφορολόγητο θα διαμορφωθεί στις 9500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ