Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται ως στελέχη που εργάζονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλούν τηλεφωνικώς πολίτες

Δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε αναφορικά με ψευδείς επενδυτικές αναρτήσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επανέρχεται με ανακοίνωσή της και εφιστά την προσοχή για παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Ειδικότερα, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, έχει περιέλθει σε γνώση της ότι πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται ως στελέχη της καλούν τηλεφωνικώς πολίτες, από τηλεφωνικούς αριθμούς με πρόθεμα εξωτερικού, δηλώνοντας ότι βρήκαν τα στοιχεία τους από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημερώνοντας τους για δήθεν παραβίαση των λογαριασμών τους και απώλεια των χρημάτων τους.

Συστήνει στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες (στοιχεία ταυτότητας, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών κλπ.) και σε καμία περίπτωση να μην αποστέλλουν χρήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, έχει περιέλθει σε γνώση της ότι πρόσωπα τα οποία παρουσιάζονται ως στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καλούν τηλεφωνικώς πολίτες, από τηλεφωνικούς αριθμούς με πρόθεμα εξωτερικού, δηλώνοντας ότι βρήκαν τα στοιχεία τους από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημερώνοντας τους για δήθεν παραβίαση των λογαριασμών τους και απώλεια των χρημάτων τους.

Επισημαίνουμε ότι τα πρόσωπα αυτά δεν σχετίζονται με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεν είναι στελέχη της ούτε την εκπροσωπούν. Η Επ. Κεφαλαιαγοράς δεν πρόκειται ποτέ να σας ζητήσει πληροφορίες για τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς συστήνει στους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν σε άγνωστα σε αυτούς πρόσωπα οποιεσδήποτε προσωπικές
πληροφορίες (στοιχεία ταυτότητας, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών κλπ.) και σε καμία περίπτωση να μην αποστέλλουν χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ