Intracom Properties: Ξεκινούν οι διαδικασίες συγχώνευσης με την Κλουκίνας - Λάππας

Intracom Properties: Ξεκινούν οι διαδικασίες συγχώνευσης  με την Κλουκίνας - Λάππας

Η οριστική απόφαση για την έγκριση της Συγχώνευσης θα ληφθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας και της Κ.Λ.Μ. Α.Ε., αντίστοιχα.

Η εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο “INTRACOM PROPERTIES” (εφεξής η «Εταιρεία» ή η «Απορροφώμενη»), θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS κατά ποσοστό 81,49%, ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Δ.Σ. της Εταιρείας καθώς και το Δ.Σ. της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «K.Λ.Μ. Α.Ε» (εφεξής η «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» ή η «Απορροφώσα»), στην οποία η Απορροφώμενη είναι μέτοχος, κατέχουσα το 60,115% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, αποφάσισαν στις 12/09/2024 την έναρξη των διαπραγματεύσεων και των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρείας από την «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (εφεξής η «Συγχώνευση»).

Η Συγχώνευση θα γίνει κατ' εφαρμογή των άρθρων 7-21, 30-34 του Ν. 4601/2019 περί εταιρικών μετασχηματισμών, τις διατάξεις του Ν. 4548/2018, τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 4172/2013 σε συνδυασμό με το άρθρο 61 του Ν. 4438/2016, καθώς επίσης και τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύουν, λόγω της φύσης της Απορροφώσας, ως εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


Μέσω της προτεινόμενης Συγχώνευσης, αναμένεται η ουσιαστική διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της Απορροφώσας, με την ανάπτυξή του σε στρατηγικούς τομείς της αγοράς. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της καθαρής θέσης και της κερδοφορίας της εταιρείας που θα προκύψει από την Συγχώνευση, εξασφαλίζοντας την ισχυροποίηση των κεφαλαίων της και ευελιξία στις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές της.

Η Συγχώνευση θα επιτρέψει την επίτευξη κρίσιμων συνεργειών και την ενοποίηση των λειτουργιών και του ανθρωπίνου δυναμικού των συγχωνευόμενων εταιρειών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική αποδοτικότητα και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη.

Σύμφωνα με τις ίδιες ως άνω αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εμπλεκόμενων εταιρειών, η 31η Ιουλίου 2024 ορίστηκε ως ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού. Από την 1/8/2024, ήτοι την επόμενη ημέρα της ημερομηνίας σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού, και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης Συγχώνευσης, όλες οι πράξεις και συναλλαγές που θα γίνουν από την Απορροφώμενη θα θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται στο όνομα και για λογαριασμό της Απορροφώσας.
Επιπλέον, αμφότερα τα Δ.Σ. της Απορροφώσας και της Απορροφώμενης, λαμβάνοντας υπόψη την, ως ανωτέρω, δρομολόγηση της Συγχώνευσης και εξετάζοντας τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τόσο αυτής, όσο και της γνωστοποιηθείσας στο επενδυτικό κοινό συναλλαγής για την απόκτηση από την Απορροφώμενη της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ» (η «ΕΥΡΩΠΗ»), αποφάσισαν, η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και η υλοποίηση της εν λόγω απόκτησης να πραγματοποιηθεί απευθείας από την Απορροφώσα, προς απλούστευση της διαδικασίας και διευκόλυνσης της συναλλαγής.

Η απόκτηση της ΕΥΡΩΠΗ, υπό την προϋπόθεση λήψης της απαραίτητης έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα συνιστά στρατηγικής σημασίας κίνηση για την Απορροφώσα εταιρεία και τον όμιλο, καθώς η ΕΥΡΩΠΗ διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Μέσω της εξαγοράς αυτής, η εταιρεία που θα προκύψει από την Συγχώνευση θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, εισερχόμενη με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.

Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη σχετικά με τη διαδικασία της Συγχώνευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ