Oμαδικές απολύσεις στην Speedex

Oμαδικές απολύσεις στην Speedex
Με 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο, που προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη Speedex αντιδρώντας στις 25 νέες απολύσεις υπαλλήλων στην επιχείρηση την ώρα που αυτή εμφανίζει θετικά αποτελέσματα.


Το ζήτημα των απολύσεων στην εταιρεία, ιδιοκτησίας ομίλου Φουρλή-Σφακιανάκη – 15 από τις οποίες έχουν άμεση ισχύ και 10 εκκρεμούν λόγω του υφιστάμενου ορίου απολύσεων – έφεραν στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας, Χρ. Καραγιαννίδης, Αλ. Μητρόπουλος, Γ. Σταθάς, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Δ. Στρατούλης.
Κατά των απολύσεων εργαζομένων στην εταιρεία SPEEDEX ΑΕ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μαζικές απολύσεις» και αναφέρει ότι «ήδη 14 εργαζόμενοι, έλαβαν μέσω δικαστικού κλητήρα τις απολύσεις τους αμέσως μετά τη λήξη της βάρδιάς τους».
Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, δηλώνει ότι «στηρίζει τους εργαζόμενους της εταιρείας και τα σωματεία τους» και καλεί «το υπουργείο Εργασίας και τις Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, να παρέμβουν άμεσα, σταματώντας τις παράνομες, εκβιαστικές και καταχρηστικές τακτικές της (σσ: εταιρείας) ενάντια στους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ