Δημιουργώντας ‘έξυπνα εργοστάσια’ με τις προηγμένες λύσεις της Schneider Electric
Κατέχοντας 200 εργοστάσια και 100 κέντρα διανομής παγκοσμίως, η Schneider Electric αναπτύσσει τις δικές της τεχνολογίες και υπηρεσίες
Η Schneider Electric κατέχοντας ηγετική θέση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού για περισσότερο από 180 χρόνια, συνεχίζει να προσφέρει προηγμένες λύσεις, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νέας γενιάς βιομηχανίας.
Η δύναμη των IIoT (Industrial Internet of Things) τεχνολογιών γίνεται όλο και πιο αισθητή στον βιομηχανικό κλάδο, αλλάζοντας ριζικά την εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή, αλλά και προσφέροντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις, που ενισχύουν την κερδοφορία, την συνδεσιμότητα και την παραγωγικότητα.
Οι αλλαγές που επιφέρει η ψηφιακή τεχνολογία είναι τόσο μεγάλες που προβλέπεται ότι οι βιομηχανίες θα κληθούν να αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και ότι τα «Έξυπνα Εργοστάσια» θα αποφέρουν έως και 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία τα επόμενα 5 χρόνια . Συγκεκριμένα, τα εργοστάσια θα μπορούν να παράγουν περισσότερα, μειώνοντας το συνολικό κόστος και αυξάνοντας ταυτόχρονα την κυκλικότητα. Η βιομηχανία συνεισφέρει στο παγκόσμιο ΑΕΠ και στην ανάκαμψη της οικονομίας κατά 16%, ωστόσο ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά τις επιχειρηματικές διαδικασίες και τις λειτουργίες. Για να διατηρήσουν οι επιχειρήσεις την ευελιξία και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, είναι επιτακτική ανάγκη η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών για μέγιστη λειτουργικότητα. Οι IIoT τεχνολογίες επιτρέπουν την ταχύτερη λήψη αποφάσεων, αλλά και τον ακριβή έλεγχο των μηχανημάτων για μία πιο κερδοφόρα εγκατάσταση.
Κατέχοντας 200 εργοστάσια και 100 κέντρα διανομής παγκοσμίως, η Schneider Electric αναπτύσσει τις δικές της τεχνολογίες και υπηρεσίες. Ήδη πέντε από τα εργοστάσια της εταιρείας έχουν αναγνωριστεί από το World Economic Forum (WEF) ως τα πιο προηγμένα. Ειδικότερα, το εργοστάσιο στο Lexington είναι το τρίτο της Schneider Electric που χαρακτηρίστηκε ως "προηγμένο" για την επιτυχή υιοθέτηση τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ακολούθησε το εργοστάσιο στο Batam στην Ινδονησία το 2019 που έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση, έπειτα από το Le Vaudreuil στη Γαλλία που χαρακτηρίστηκε ως "Φάρος Καινοτομίας" αντίστοιχα το 2018, ενώ δύο εργοστάσια στο Μεξικό και τη Wuhan στην Κίνα ανακηρύχθηκαν ως "αναπτυσσόμενα". Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα Smart Factory της Schneider Electric περιλαμβάνει έντεκα παραγωγικές μονάδες παγκοσμίως, που αποτελούν τον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού της Διασυνδεδεμένης Εφοδιαστικής Αλυσίδας 4.0.
Μερικά παραδείγματα έργων της Schneider Electric:
Nestlé Waters: Στη Γαλλία, η Schneider Electric συνεργάστηκε με τη Nestlé εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη λύση για τη βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των λειτουργιών καθαρισμού και παραγωγής, σύμφωνα με τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και για τη βελτίωση της ενέργειας, των πόρων και της λειτουργικής αποδοτικότητας. Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν έως και 20% εξοικονόμηση χρόνου και 50% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Veolia Waters: Στην Ιταλία, η Schneider Εlectric βοήθησε την Veolia Water στην εξοικονόμηση ενέργειας έως 15% ετησίως κατά την επεξεργασία λυμάτων, εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση έως 20%, με 24ωρη παρακολούθηση της λειτουργίας.