Τριπλασιάστηκαν οι ζημιές της ΔΕΗ στο εννεάμηνο

Τριπλασιάστηκαν οι ζημιές της ΔΕΗ στο εννεάμηνο

Η πώληση της συμμετοχής στον ΑΔΜΗΕ και η απόσχιση των θυγατρικών μονάδων λιγνιτοπαραγωγής αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που επηρέασαν τις οικονομικές επιδόσεις του εννεαμήνου της ΔΕΗ, υποστηρίζει η διοίκηση της επιχείρησης.

 

Για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους η ΔΕΗ ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό των ζημιών που από τα 82,6 εκατ. το 2017 εκτοξεύτηκαν στα 255 εκατ.

Ακόμα περισσότερο άυλη γίνονται οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με την εισαγωγή της «αόρατης» eSIM από την Cosmote. Αντίστοιχα τα έσοδα έφτασαν τα 3,47 δισ. από 3,62 δισ., ενώ το EBITDA διαμορφώθηκε στα 234,9 εκατ. από 234,2 εκατ. στο εννεάμηνο του 2017. Τα έσοδα υποχώρησαν αφενός λόγω της απώλειας μεριδίου αγοράς αλλά και της μείωσης της εγχώριας ζήτησης. Στα καλά νέα περιλαμβάνεται η μείωση κατά 283 εκατ. του καθαρού χρέους που από τα 3,95 δισ. στο εννεάμηνο του 2017 περιορίστηκε στα 3,67 δισ. στο εννεάμηνο του 2018.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει πως θα λάβει μέτρα για βελτίωση της εισπραξιμότητας ενώ τονίζει πως η μεγάλη αύξηση της Οριακής Τιμής του Συστήματος, επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την άκρως αναγκαία για την
οικονομική ευρωστία της Επιχείρησης, βελτίωση της κερδοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ