Παπουτσάνης: Η επιστροφή και η αύξηση 26% τζίρου
Μπορεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα να βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας, πλην όμως, μέσα σε λίγα χρόνια ακολούθησε και πάλι τον δρόμο της ανάπτυξης και της κερδοφορίας.
Πρόκειται για την εταιρεία Παπουτσάνης, στην οποία το α΄ εξάμηνο του 2010, οι εργαζόμενοι απεργούσαν, οι τζίροι της εταιρείας συρρικνώνονταν, όμως το πρώτο τρίμηνο του 2018 παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 26% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η Παπουτσάνης μετρά 147 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καλλυντικών προϊόντων, ενώ είναιο βασικός προμηθευτής όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2018 ανήλθε στα 5,3 εκατ., έναντι 4,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.
Οι εξαγωγές ανήλθαν κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 2,4 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί στο 45% του κύκλου εργασιών του τριμήνου. Επιπλέον, το 22% του κύκλου εργασιών της εταιρείας Παπουτσάνης αφορά πωλήσεις επώνυμων προϊόντων της εταιρείας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το 26% πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 31% παραγωγές τρίτων και το υπόλοιπο 21% βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.
Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα «Καραβάκι», «Κορρές», «Πράσινα παραδοσιακά», «Aromatics», «Papoutsanis Family», «Glycerine», «Natura», «Olivia», «Papoutsanis Baby», «Papoutsanis Kids», «Skin Essentials», «Personelle Papoutsanis».
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι προοπτικές για την πορεία του κύκλου εργασιών φέτος παραμένουν θετικές. Με βάση τις νέες συνεργασίες, τα πλάνα επέκτασης των προϊόντων της, καθώς και τη διατήρηση μιας ομαλότητας και σταθερότητας στο οικονομικό περιβάλλον, η «Παπουτσάνης» προβλέπει ανάπτυξη του κύκλου εργασιών στα επίπεδα του 2017, δηλαδή κατά 15%.
Με στόχο την αναδιάρθρωση της καθαρής θέσης και τον εξορθολογισμό του αριθμού των μετοχών που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 3 Μαΐου, θέματα θα αποτελέσουν η συνένωση μετοχών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό μετοχών.