Wood & Company για ΟΠΑΠ: Λαμπρό και... online το μέλλον - Τιμή στόχος 18,9 ευρώ και σύσταση "αγορά"

Wood & Company για ΟΠΑΠ: Λαμπρό και... online το μέλλον - Τιμή στόχος 18,9 ευρώ και σύσταση "αγορά"

Περιθώριο ανόδου κοντά στο 19,5% για τη μετοχή  

Την κάλυψη της μετοχής του ΟΠΑΠ ξεκίνησε εκ νέου η Wood & Company, δίνοντας rating (αξιολόγηση) buy και τιμή στόχο τα 18,9 ευρώ.

Πρόκειται για upside (περιθώριο ανόδου) της τάξης του +19,47% σε σύγκριση με το κλείσιμο στα 15,82 ευρώ την 8η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Wood, ο ΟΠΑΠ παράγει αποτελέσματα που εδραιώνουν τις ιδιότητες της σταθερής ανάπτυξης και της χαμηλής μόχλευσης, σε συνδυασμό με μια γενναιόδωρη πολιτική αμοιβών των μετόχων και μια ελκυστική αποτίμηση.

Τονίζουν, δε, ότι το μέλλον του ΟΠΑΠ είναι λαμπρό και… online. Εμφανίζονται ελαφρώς πιο αισιόδοξοι συγκριτικά με το guidance της διοίκησης και εκτιμούν ότι τα έσοδα και τα EBITDA του 2024 θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της εταιρείας.

Κατά την εκτίμηση της Wood, τα έσοδα, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του ΟΠAΠ θα παρουσιάσουν ρυθμό αύξησης 4% για την περίοδο μεταξύ 2023 και 2026. Παράλληλα, εξηγεί ότι η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών θα παραμείνει ισχυρή, επιτρέποντας έτσι τη βιώσιμη, γενναιόδωρη αμοιβή των μετόχων. Ο ΟΠAΠ προσφέρει υψηλή μερισματική απόδοση περίπου 9% επί του παρόντος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας.

Η ελκυστική αποτίμηση, τόσο σε απόλυτους όσο και σε σχετικούς όρους, με τη μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη σε 9 φορές τον δείκτη EV/EBITDA και 14,5 φορές τον δείκτη P/E για τα έτη 2024-2026, ενώ προσφέρει μερισματική απόδοση 7,4%, προσθέτουν οι αναλυτές της Wood.

Κίνδυνοι για τη μετοχή αποτελούν η ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση του GGR, η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η αύξηση του κόστους που σχετίζεται με την ανάπτυξη/έναρξη νέων παιχνιδιών και την αναζωογόνηση των υφιστάμενων και η σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο στον διαδικτυακό χώρο, καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ