Deutsche Bank: Τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη συμφωνία με τη Nova

Deutsche Bank: Τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη συμφωνία με τη Nova

Tο πρόβλημα της πειρατείας στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση παραμένει μεγάλο

Σαν θετικά νέα για τον ΟΤΕ χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank τη συμφωνία με τη Nova για την αμοιβαία χονδρική διάθεση των αθλητικών καναλιών.

Όπως εξηγεί ο οίκος, η συμφωνία στηρίζει τις προοπτικές για τα έσοδα και τα κόστη στο κομμάτι της συνδρομητικής τηλεόρασης του ΟΤΕ. Ενδεικτικά, το 2023, ο ΟΤΕ είχε έσοδα περίπου 120 εκατ. ευρώ (περίπου 4% των εσόδων του ομίλου) και αμελητέα EBITDA από τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Η Deutsche Bank σημειώνει ότι το νέο αθλητικό πακέτο των OTE και Nova θα αρχίσει να πωλείται τον Αύγουστο. Σήμερα, οι δύο εταιρεία χρεώνουν περίπου 25 ευρώ για το αθλητικό πακέτο τους η κάθε μία, ενώ το ενισχυμένο πακέτο θα έχει τιμή περίπου 28 ευρώ.

Ο ΟΤΕ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για το ποδόσφαιρο στο Champions και Europa League έως τη σεζόν 2027/2028. Έχασε τα δικαιώματα για τη βρετανική Premier League πριν από δύο χρόνια (τα έχει η Nova έως τη σεζόν 2027/2028), αλλά κάλυψε το κενό με τα δικαιώματα για τα παιχνίδια 8 από τις 14 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας (μεταξύ αυτών, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ)

Στα τέλη Μαρτίου, ο OTE είχε 688 χιλιάδες συνδρομητές, έναντι 649 χιλιάδων ένα χρόνο νωρίτερα και η Nova είχε 310 χιλιάδες συνδρομητές, έναντι 320 χιλιάδων ένα χρόνο νωρίτερα.

Όπως σημειώνει ο οίκος, το πρόβλημα της πειρατείας στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση παραμένει μεγάλο, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τις συνδρομές αυτές σε 500 με 900 χιλιάδες. Η χθεσινή ανακοίνωση μπορεί να μετατρέψει ένα καλό ποσοστό των πειρατικών συνδρομών σε νόμιμες, καθώς το κόστος του πιο ολοκληρωμένου αθλητικού πακέτου μειώνεται κατά 44%, από περίπου 50 ευρώ τον μήνα (2Χ25 ευρώ) σε 28 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ