Cenergy: Τιμή στόχος 12,7 ευρώ από την Eurobank Equities και σύσταση “αγορά”

Cenergy: Τιμή στόχος 12,7 ευρώ από την Eurobank Equities και σύσταση “αγορά”

Μελλοντικά, προβλέπει διψήφια αύξηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο EBITDA

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου της Cenergy Holdings, στα 12,7 ευρώ από 8,9 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, δίνοντας παράλληλα σύσταση buy (αγορά).

Με τη νέα τιμή στόχο, η χρηματιστηριακή «ανεβάζει» τον πήχη για τη μετοχή κατά 30% (upside) σε σύγκριση με το κλείσιμο της 10ης Ιουλίου (9,77 ευρώ) και θέτει γερές βάσεις για «αναρρίχηση» της CENER σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Συμπεριλαμβανομένης της μερισματικής απόδοσης της τάξης του 1,2%, η Eurobank Eq. κάνει λόγο για συνολική απόδοση 31,2%.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακη η λειτουργική δυναμική από την αύξηση της κερδοφορίας στο οικονομικό έτος 23 φαίνεται να έχει μεταφερθεί μέχρι στιγμής στο 2024, με τα αποτελέσματα να υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη εκτέλεση και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε καλύτερες τιμές και στους δύο βασικούς τομείς. Λαμβάνοντας υπόψη τη θετική τάση του YTD, αναπροσαρμόζουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2024e, προβλέποντας πλέον προσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου για το FY'24 στα €255 εκατ. (+19% yoy, +5% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής μας) και αναμένοντας ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στο H2'24. Μελλοντικά, προβλέπουμε διψήφια αύξηση τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και σε επίπεδο EBITDA. Θεωρούμε την επίδραση από τις αναμενόμενες αυξήσεις της δυναμικότητας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, μαζί με την προοπτική εισόδου του ομίλου στις ΗΠΑ, ως 2 σημαντικούς καταλύτες που προσθέτουν στην ιστορία και υποστηρίζουμε ότι οι κινήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη τιμολογηθεί πλήρως από την αγορά.

Η ισχυρή αναπλήρωση έργων επιβεβαιώνει ότι οι προοπτικές ζήτησης παραμένουν άθικτες σε όλες τις βασικές δραστηριότητες, με τη Cenergy να έχει πλέον εδραιωθεί ως άξιος διεκδικητής τόσο στα καλώδια όσο και στους χαλυβδοσωλήνες. Συνεχίζουμε να θεωρούμε τις προοπτικές στα καλώδια ως ιδιαίτερα υποστηριζόμενες, χάρη στην ακλόνητη ζήτηση για διασυνδέσεις και αντικατάσταση του δικτύου μεταξύ των TSO/DSO της ΕΕ και στους βελτιούμενους ρυθμούς ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής δυναμικότητας, καθώς η ενεργειακή μετάβαση βρίσκεται στο επίκεντρο. Επισημαίνουμε ότι ο λόγος του ανεκτέλεστου υπολοίπου καλωδίων της CENER προς τα έσοδα από έργα καλωδίων ανήλθε στο εντυπωσιακό 6,7x το οικονομικό έτος '23. Όσον αφορά τους χαλυβδοσωλήνες (ανεκτέλεστο υπόλοιπο €650 εκατ. το οικονομικό έτος 23), οι προβλέψεις μας εξακολουθούν να προβλέπουν σταθερές βραχυπρόθεσμες προοπτικές, δεδομένης της ισχυρής προαιρετικότητας της τιμολόγησης από τον εξορθολογισμό της αγοράς και την εξάπλωση των εισαγωγών ΥΦΑ στην ΕΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες μας για βελτιωμένη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία χάρη στο ποιοτικότερο ανεκτέλεστο υπόλοιπο και την ισχυρότερη συνολική εκτέλεση, αυξάνουμε την εκτίμησή μας για τα έσοδα του ομίλου 2024-25e κατά 10-13% (καλύτερη τιμολόγηση μονάδων), η οποία μεταφράζεται σε αύξηση των EBITDA κατά +5-8%. Κοιτάζοντας μεσοπρόθεσμα, αναμένουμε μεγαλύτερη συνεισφορά από τα καλώδια HV και τα οφέλη κλίμακας από την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, ώστε να οδηγήσουν το 2027e adj. EBITDA κοντά στα €390 εκατ. (+5% έναντι της προηγούμενης EEe). Αυτό αντιστοιχεί σε ένα περιθώριο adj. EBITDA της τάξης του 15% για το 2027e, μια επέκταση σχεδόν 2pps σε σχέση με το 2023. Οι προβλέψεις μας για τα επόμενα έτη (από το 2028 και μετά) ενσωματώνουν μια πρόσθετη ώθηση από την εγκατάσταση στις ΗΠΑ, η οποία εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2027 και να αποφέρει αποδόσεις μετά από φόρους κοντά στο 20%.

Οι μετοχές της Cenergy έχουν σημειώσει ράλι >260% τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά η αύξηση >85% του EBITDA κατά το 2022-24e έχει διατηρήσει την αποτίμηση σε ελκυστικά επίπεδα, δηλαδή ακόμα c8x 1-yr fwd EV/EBITDA, με μικρό discount σε σχέση με τη διάμεση τιμή της μικτής ομάδας ομοτίμων.

Παρά τις ισχυρές επιδόσεις, υποστηρίζουμε ότι η προσαρμοσμένη στην ανάπτυξη αποτίμηση της CENER συνεχίζει να φαίνεται ελκυστική, ιδίως όταν λαμβάνεται υπόψη ο ανοδικός κίνδυνος από την είσοδο του ομίλου στις ΗΠΑ.

Σε συνέχεια των αναβαθμίσεων των εκτιμήσεών μας, αυξάνουμε το PT μας στα €12,7 (με βάση την DCF και 9,0% WACC) τοποθετώντας τη μετοχή ουσιαστικά σε c9,8x 1-yr fwd EV/EBITDA, που εξακολουθεί να αποτελεί περίπου 10% έκπτωση έναντι των καλύτερων στην κατηγορία τους ομοειδών καλωδίων, καθώς το μικρότερο μέγεθος της Cenergy αντισταθμίζεται εν μέρει από το ανώτερο αναπτυξιακό της προφίλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ