Cenergy: Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο 7,90 ευρώ από την Eurobank Equities
H Eurobank Equities σπεύδει να αναθεωρήσει κατά 2% – 3% τον στόχο για τα EBITDA του 2023 και του 2024, αντίστοιχα
Σύσταση «buy» και τιμή – στόχο στα 7,90 ευρώ (από 7,20 προηγουμένως) δίνει η Eurobank Equities για τη μετοχή της Cenergy Holdings, η οποία από τις αρχές του 2023 ήδη κάνει ράλι της τάξης του 125% (6,79 ευρώ το κλείσιμο στις 21/9).
Σύμφωνα με την ανάλυση της χρηματιστηριακής εταιρείας, αυτήν την στιγμή, η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματεύεται σε επίπεδα άνω του 8,5x σε όρους EV/EBITDA, έχοντας ένα μικρό premium.
Παρά την επαναξιολόγηση, όμως, η Eurobank εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αποτίμηση είναι χαμηλή, δεδομένων των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης της εταιρείας, οι οποίες δικαιολογούν μια υψηλότερη αξία.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η νέα τιμή στόχος (7,9 ευρώ) τοποθετεί τη Cenergy στο 9,7x σε όρους EV/EBITDA, με ένα premium της τάξης του 20%.
Οι μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις
Την ίδια στιγμή, η Eurobank Equities σπεύδει να αναθεωρήσει κατά 2% – 3% τον στόχο για τα EBITDA του 2023 και του 2024, αντίστοιχα, αναμένοντας ανάπτυξη 46% για φέτος (200 εκατ. ευρώ) και 6% για του χρόνου.
«Δεδομένης της υγιούς ζήτησης, περιμένουμε ότι η αύξηση της κερδοφορίας θα παράσχει ώθηση για περαιτέρω επιστροφές, με τον προ-φόρων δείκτη ROIC (επιστροφές επί των επενδύσιμων κεφαλαίων) να εκτοξεύεται άνω του 20% τα επόμενα χρόνια έναντι 17% το 2022.
Ο ρόλος της ενέργειας
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία, η Cenergy διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους δύο κλάδους, όπου δραστηριοποιείται.
Στον τομέα των καλωδίων (EBITDA 59 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο), η Eurobank Equities υπογραμμίζει ότι η ζήτηση για projects διασύνδεσης είναι κατά μία έννοια ανελαστική, κάτι που καθιστά τη Cenergy σχετικά θωρακισμένη έναντι εξωτερικών σοκ.
Ταυτόχρονα, ο Όμιλος έχει εστιάσει και στον τομέα των υποθαλάσσιων καλωδίων, ο οποίος προσφέρει υψηλότερα περιθώρια κέρδους και πολλά υποσχόμενη ζήτηση.
Όσον αφορά τον τομέα των σωλήνων χάλυβα, η Eurobank Equities διαπιστώνει μια τάχιστη ανάκαμψη στο α’ εξάμηνο, χάρη στην τόνωση της ζήτησης για projects αερίου, με το ανεκτέλεστο να έχει εκτοξευθεί στα 650 εκατ. ευρώ.