Ισπανία: Η Sacyr πουλά τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Morgan Stanley Infrastructure

 Ισπανία: Η Sacyr πουλά τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Morgan Stanley Infrastructure

Η συμφωνία αποτιμά τη Valoriza Servicios Medioambientales στα 734 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρεών και των ιδίων κεφαλαίων

 

Η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Sacyr ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της στην Morgan Stanley Infrastructure Partners, το πρώτο βήμα σε ένα σχέδιο εκποίησης που στοχεύει να στραφεί στην κερδοφόρα επιχείρηση παραχώρησης.
Η συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters την Κυριακή, αποτιμά τη Valoriza Servicios Medioambientales στα 734 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των χρεών και των ιδίων κεφαλαίων, δήλωσε η Sacyr σε μια κατάθεση στη ρυθμιστική αρχή του χρηματιστηρίου.


Η Sacyr αξιολογεί τώρα ορισμένες προσφορές για τη μονάδα υπηρεσιών εγκατάστασής της και σχεδιάζει να αναζητήσει συνεργάτη για τη θυγατρική της πριν από το τέλος του 2023, σύμφωνα με το Reuters. Η Sacyr έλαβε 15 προσφορές για τις δύο μονάδες εγκαταστάσεων και περιβαλλοντικών υπηρεσιών της, σύμφωνα με την πηγή.
Η Valoriza Servicios Medioambientales παρέχει μια σειρά υπηρεσιών στην αλυσίδα ανακύκλωσης απορριμμάτων, όπως συλλογή, επεξεργασία και διαχείριση απορριμμάτων.
Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα πρόσθετα κεφάλαια για να επιταχύνει την ανάπτυξη των έργων υποδομής παραχώρησης.

Μόνο τα ίδια κεφάλαια έχουν αξία περίπου 425 εκατομμυρίων ευρώ και η Sacyr θα κλείσει κεφαλαιακό κέρδος 270 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ