Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Ελαφρώς μεγαλύτερη, στο 5,2%, ήταν η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat που έδειχναν ότι παρέμεινε σταθερός στο 5,3%.
Ο δομικός πληθωρισμός, δηλαδή ο δείκτης που εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, διαμορφώθηκε όπως αναμενόταν αρχικά στο 5,3%. Παρότι παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, παρουσίασε πτώση από το 5,5% του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat για τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα έφτασε στο 3,5% τον Αύγουστο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο. Πρόκειται για την έβδομη χαμηλότερη μεταβολή στην Ε.Ε. μαζί με το Λουξεμβούργο και ακολουθεί τη Δανία (2,3%), το Βέλγιο και την Ισπανία (αμφότερες 2,4%), την Κύπρο και τη Φινλανδία (αμφότερες 3,1%) και την Ολλανδία (3,4%). Στον αντίποδα, μεγαλύτερη μεταβολή εμφάνισε η Ουγγαρία (14,2%), η Τσεχία (10,1%) και η Σλοβακία (9,6%).
Σε επίπεδο Ευρωζώνης, τη μεγαλύτερη ώθηση στον πληθωρισμό Αυγούστου έδωσε ο τομέας των υπηρεσιών (2,41 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ ακολουθεί η κατηγορία φαγητού, αλκοόλ και καπνού (1,98 ποσοστιαίες μονάδες). Τέλος, περαιτέρω πτώση της τάξης των 0,38 ποσοστιαίων μονάδων σημείωσε η ενέργεια.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















