Διατηρεί τον αμυντικό προσανατολισμό στις μετοχές, κυρίως λόγω υψηλών αποτιμήσεων
Την επενδυτική της στρατηγική για το γ’ τρίμηνο του 2023 παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας αλλά και τη διατήρηση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, αποφάσισε τα εξής:
1. Διατηρούμε τον αμυντικό προσανατολισμό στις μετοχές, κυρίως λόγω υψηλών αποτιμήσεων, αν και το ενδεχόμενο της ύφεσης απομακρύνεται. Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιαπωνία, διατηρούμε την ήπια αρνητική άποψή μας, ενώ υποβαθμίζουμε την άποψή μας για την Ευρωζώνη σε αρνητική. Στις Αναδυόμενες Αγορές η άποψή μας παραμένει ουδέτερη.
2. Σε κλαδικό επίπεδο, διατηρούμε την προτίμησή στον κλάδο της ενέργειας, της υγείας και της μικρής κεφαλαιοποίησης και στις value εταιρείες.
3. Στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, η άποψή μας παραμένει ήπια θετική ενώ στην Ευρωζώνη αναβαθμίζεται σε ήπια θετική από ουδέτερη. Στα εταιρικά ομόλογα, η άποψή μας παραμένει ήπια αρνητική εκτός από τα Επενδυτικής Διαβάθμισης (IG) των ΗΠΑ που παραμένει ουδέτερη.
Remaining Time-0:00FullscreenMute
4. Στα εμπορεύματα συνολικά, η άποψή μας παραμένει ήπια αρνητική, ενώ για το χρυσό και το πετρέλαιο παραμένει ουδέτερη.

Τράπεζα Πειραιώς: Τι βλέπει για μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα – Η στρατηγική του γ’ τριμήνου
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















