Παρασκήνιο με την Finansbank και το Κατάρ

 Παρασκήνιο με την Finansbank και το Κατάρ
Το Κατάρ εισέρχεται δυναμικά στη διεκδίκηση και της Finansbank. Η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας έχει μπει στο στόχαστρο του κρατικού fund του Εμιράτου, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσει και γραπτή προσφορά για την περίπτωση. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το ποσό που προσφέρει ανέρχεται σε περίπου 4 δισ ευρώ και αφορά στο πλειοψηφικό πακέτο της τράπεζας.

Ωστόσο, στην Εθνική φαίνονται και είναι εξαιρετικά διστακτικοί ως προς την πώληση του συγκεκριμένου asset. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι έχει ακόμα πολλές υπεραξίες να δώσει στον όμιλο, ενώ για εθνικούς λόγους θα ήταν λάθος αυτή τη στιγμή να πουληθεί. Κάτι τέτοιο άλλωστε αναδείχθηκε ιδιαίτερα και μετά την τελευταία επίσκεψη στην Τουρκία του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Finansbank μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων από την τουρκική πλευρά, δείγμα κι αυτό πόσο υπολογίζουν στην Άγκυρα το γεγονός ότι μια από τις 10 μεγαλύτερες τουρκικές τράπεζες αυτή τη στιγμή ελέγχεται από έναν ελληνικό τραπεζικό όμιλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ