Η ΕΒΖ, ο διαγωνισμός και η μετοχή

Η ΕΒΖ, ο διαγωνισμός και η μετοχή
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Συγκεκριμένα θα αναδειχθεί η πλειοδότρια εταιρεία μέσα από τις οικονομικές προσφορές των 9 επιχειρηματικών ομίλων που έχουν εκδηλώσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον. Οι 9 υποψήφιοι επενδυτές που θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές είναι οι εξής: η εισηγμένη Επίλεκτος, η ιταλική Sfir, η γερμανική Sudzucker, η πολωνική Polski Cukier, η γαλλική Crystal Union, η βουλγαρική Litec Commerce, η σερβική Sunoko, μία εταιρεία συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη - ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μία ελβετική εμπορική εταιρεία.

Την ίδια στιγμή η μετοχής της ΕΒΖ, μπορεί να έχει διορθώσει από τα υψηλά δωδεκαμήνου, ωστόσο παραμένει στην περιοχή των 1,20 ευρώ. Ο όμιλος αποτιμάται σε 45,2 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στο ενενάμηνο ανήλθαν σε 97,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 7,46 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα από τα 3,17 εκατ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2012. Τα λειτουργικά κέρδη απογειώθηκαν στα 14,23 εκατ. ευρώ από τα 9,6 εκατ. πέρυσι. Τα ταμειακά διαθέσιμα στα 3,6 εκατ. ευρώ (από 11,7 εκατ.), θετικές οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά 17,06 εκατ. ευρώ από 16,5 εκατ. πέρυσι. Ενώ ο τραπεζικός δανεισμός στα 138,5 από 149,5 εκατ. ευρώ τρεις μήνες πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ