Ποιες χώρες έχουν τις πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις και ποιες βρίσκονται στον αντίποδα (Λίστα)

Ποιες χώρες έχουν τις πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις και ποιες βρίσκονται στον αντίποδα (Λίστα)
Τις χώρες με τις δέκα πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις αλλά και εκείνες που βρέθηκαν στο άλλο άκρο της κλίμακας για το 2015, παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεσή του,η αποτελεσματικότητα μιας κυβέρνησης έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα μιας χώρας και αλλά και στην οικονομική της ανάπτυξη.Η υπερβολική γραφειοκρατία, η έλλειψη διαφάνειας, και τα ανεπαρκή νομικά πλαίσια, επιβάλλουν πρόσθετες δαπάνες στις επιχειρήσεις και εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Η ετήσια έκθεση για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμαξιολόγησε την αποτελεσματικότητα των 144 κυβερνήσεων του κόσμου, όσον αφορά την σπατάλη των δημόσιων δαπανών, το βάρος των νομοθετικών ρυθμίσεων και τη διαφάνεια της χάραξης πολιτικής και συνέταξε την λίστα με τιε πιο αποτελεσματικές κυβερνήσεις στον κόσμο.

Το Κατάρ, όπως αποκαλύπτει και ο πίνακας, αναδεικνύεται ως η χώρα με την πιο αποτελεσματική κυβέρνηση, ενώ ακολουθεί η Σιγκαπούρη. Ισχυρή είναι και η παρουσία της Ρουάντα στην έβδομη θέση, την οποία εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό χάρη στο χαμηλό επίπεδο των κρατικών δαπανών.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, βρίσκεται η Βενεζουέλα, που έχει τη λιγότερο αποτελεσματική κυβέρνηση, ενώ ακολουθεί η Ιταλία και η Αργεντινή στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΠΙΟ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ