Vodafone Vs Cosmote για τα καρτοκινητά: το νέο επεισόδιο

Vodafone Vs Cosmote για τα καρτοκινητά: το νέο επεισόδιο
Η νέα διοίκηση της ΕΕΤΤ υπό τον κ. Λουρόπουλο φαίνεται ότι δεν πείστηκε από το έργο της προηγούμενης διοίκησης Κανέλλου

στο σκέλος της έρευνας της καταγγελίας της Vodafone για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της καρτοκινητής τηλεφωνίας. Έτσι πλέον οι δυο εταιρίες μετά από την νέα ακρόαση που ζητήθηκε από τη νέα διοίκηση της ΕΕΤΤ και έγινε στα τέλη Ιανουαρίου τώρα θα πρέπει να καταθέσουν υπομνήματα με τις θέσεις τους. Η Vodafone καλείται να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός έχοντας απέναντί της ένα επιχείρημα που οδηγεί στο αντίθετο συμπέρασμα. Και αυτό είναι ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είχαμε μείωση τιμών κατά 62% και αύξηση της χρήσης κατά 58%.
Άρα ο καταναλωτής επωφελήθηκε από την εξέλιξη των τιμών πράγμα που δεν συμβαίνει όταν κάποιος έχει δεσπόζουσα θέση και «μονοπωλεί» την αγορά. Βέβαια ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας κ. Γλαύκος Περσιάνης ισχυρίζεται ότι «Η ΕΕΤΤ θέλουμε να διερευνήσει κατά πόσο η τιμολογιακή πολιτική της Cosmote στην αγορά της καρτοκινητής είναι συμβατή με τους κανόνες του ανταγωνισμού. Να εξετάσει δηλαδή το θέμα που άπτεται της κοινοτικής νομοθεσίας με απώτερο στόχο προς όφελος των καταναλωτών».
Βέβαια το ερώτημα είναι πως η Vodafone μπορεί να βεβαιώσει ότι οι κινήσεις της Cosmote έβλαψαν τους καταναλωτές με τα δεδομένα που υπάρχουν.
Εν τω μεταξύ ενδεικτικό του μπάχαλου που είχε δημιουργηθεί επί θητείας Κανέλλου είναι στην ΕΕΤΤ είναι το γεγονός ότι ο όμιλος ΟΤΕ υπέβαλε αίτημα στις αρχές Νοεμβρίου του 2013 αίτημα για να λανσάρει γιορτινό πακέτο τα Χριστούγεννα του 2013 και έλαβε την απάντηση της ΕΕΤΤ μετά ... τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ