Υπουργός Παιδείας ο Γιάννης Στουρνάρας;

Υπουργός Παιδείας ο Γιάννης Στουρνάρας;
Κι όμως στο πολυνομοσχέδιο των 800 σελίδων  ως υπουργός Παιδείας υπογράφει ο… Γιάννης Στουρνάρας. Και αυτό την ημέρα που με συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην οδό Νίκης. Τι έχει συμβεί;  

Καταρχήν για του λόγου το αληθές, ιδού η υπογραφή στο πολυνομοσχέδιο:

Λίγοι θα θυμούνται ότι η λανθασμένη υπογραφή σε ένα νομοσχέδιο δεν είναι απλή υπόθεση. Την τελευταία φορά που συνέβη ήταν στο τέλος του χρόνου όταν εσφαλμένα είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ το ονοματεπώνυμο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στη θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή τη φορά δεν φαίνεται να πρόκειται περί λάθους. Η υπογραφή του κ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Παιδείας έχει γίνει κατόπιν απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού. Η εξήγηση είναι πολύ απλή:

Στο ΦΕΚ αρ. 771 που δημοσιεύτηκε την 28η Μαρτίου 2014 δημοσιεύτηκε η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η οποία ορίζει τα εξής: «Λόγω απουσίας του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου του Παναγιώτου και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπολου του Παναγιώτου, σήμερα 28 Μαρτίου 2014, τα καθήκοντα τους ασκούνται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα του Αθανασίου, δυναμένου να υπογράψει αντ’ αυτών οποιοδήποτε νομοσχέδιο. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Να λοιπόν γιατί στο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας υπογράφει όχι μία αλλά τρεις φορές: και ως υπουργός Οικονομικών και ως υπουργός Παιδείας και ως υπουργός Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ