Ο ένας Πόντιος … καλύπτει τον άλλο

Ο ένας Πόντιος … καλύπτει τον άλλο
Είναι και οι δύο ποντιακής καταγωγής. Ο ένας Υπουργός και άλλος υφυπουργός στο ίδιο Υπουργείο που πρόσφατα κινήθηκαν σε διαφορετικά μήκη κύματος.

Πρόκειται τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Ο πρώτος προσφάτως μίλησε για κινητικότητα στις εταιρίες αστικών συγκοινωνιών αλλά και την προοπτική συγχώνευσης Αττικό Μετρό και ΕΡΓΟΣΕ. Ο δεύτερος είπε δεν περισσεύει κανένας στις αστικές συγκοινωνίες και ότι δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση ΕΡΓΟΣΕ-Αττικό Μετρό.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ρωτήθηκε σήμερα σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 για τη σχέση του με το Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τις διαφορετικές απόψεις που διατύπωσαν και δείτε τι απάντησε για να ... καλύψει τον Υπουργό.

«Είναι σημαντικό το ότι και εγώ και ο κ. Χρυσοχοΐδης έχουμε κοινή, προσφυγική καταγωγή, από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό στοιχείο συνεννόησης και κοινής λογικής. Αναμφισβήτητα, ξεκινάμε από διαφορετική ιδεολογικοπολιτική βάση, αυτό είναι δεδομένο. Παρόλα αυτά, όμως, η συνεργασία μας είναι άριστη...». «Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είπε ποτέ ότι περισσεύει κανείς στις αστικές συγκοινωνίες. Μίλησε προφανώς στην λογική της κινητικότητας... Στις αστικές συγκοινωνίες δεν περισσεύει κανένας. Ίσα ίσα, υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Σήμερα κάναμε τα εγκαίνια του σταθμού του μετρό στην Αγία Μαρίνα. Για να λειτουργήσει αυτός ο σταθμός, αναγκάστηκαν το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ να βγάλουν κόσμο από τις διοικητικές υπηρεσίες και να εκπαιδευτούν όσο γινόταν, για ελεγκτές κ.λπ. Βέβαια δημιουργείται πρόβλημα γιατί οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες... Αφού υπάρχουν αυτές οι ανάγκες, υπάρχει ο τρόπος και η διαδικασία να γίνουν κάποιες προσλήψεις. Άτομα τα οποία είχαν εκπαιδευτεί από 4 έως 11 μήνες, κάποια στιγμή αναίτια -κατά την προσωπική μου άποψη-, σταμάτησε η σύμβαση τους το 2010. Άρα μπορούμε με έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μια μοριοδότηση της εκπαίδευσης και του χρόνου υπηρεσίας, να μπούμε σε μια διαδικασία, ώστε να αποκτήσουμε το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό...
Το μετρό και η ΣΤΑΣΥ δεν είναι στις ΔΕΚΟ που ανήκουν στο δημόσιο. Δεν υποχρεούνται να διώξουν κόσμο, αφενός. Αφετέρου, όσον αφορά την συγχώνευση της Αττικό Μετρό με την ΕΡΓΟΣΕ νομίζω δεν μπορεί να συμβεί, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει τώρα και δεν βοηθάει σε τίποτα... Δεν υπάρχει διαφωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη σε αυτό. Απλώς ήταν διαφορετική καταγραφή του υπουργού και διαφορετική η δική μου. Με άλλα δεδομένα ίσως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ