Ο Μηταράκης, οι κορεάτες ράφτες και το fast track στα χαρτιά

Ο Μηταράκης, οι κορεάτες ράφτες και το fast track στα χαρτιά
Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Νότης Μηταράκης ότι μπαίνει στο fast track επένδυση νοτιοκορεατών ύψους 750 εκατ. ευρώ στη Χαλκιδική για την ανάπτυξη resort και γηπέδων γκολφ αλλά η αλήθεια είναι ότι η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) συνεδριάζει... δια περιφοράς και έτσι οι υπογραφές ακόμα δεν πέφτουν...

Επένδυση ακούμε και επένδυση δε βλέπουμε.
Περίεργο πάντως ότι η ελληνοκορεατική επένδυση έχει διαφημιστεί από το 2011 πάντα με τον ίδιο Έλληνα επιχειρηματία την εταιρεία Πραβίτα ΑΕ της κυρίας Μαρίας Μπίθα αλλά διαφορετικούς κατά καιρούς επενδυτές μεταξύ των οποίων όπως θα φαντάζεστε και Άραβα (Oday Al Shammari). Η τουριστική επένδυση-μαμούθ στον Χολομώντα Χαλκιδικής στον οικισμό Πραβίτα αφορά έκταση 12,6 εκατ. τμ.

Η αίτηση για την ένταξη της επένδυσης στον νόμο 3894/10 έχει κατατεθεί στην υπηρεσία Invest in Greece τον Μάιο του 2011 από την κοινοπραξία Πραβίτα-Μακεδονικά Γκολφ-Οικολογική Ενεργειακή Κατασκευαστική ενώ «περιφέρεται» από το 2009.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο επενδυτικό σχήμα που θα τρέξει την επένδυση (αυτή την φορά) για τη δημιουργία του Pravita Estate ενός πρότυπου resort συμμετέχει o κορεατικός επενδυτικός όμιλος Han Chang Corp. Όμως τα διαπιστευτήριά του είναι «περίεργα» αφού αντικείμενό του εμφανίζεται να είναι τα ηλεκτρονικά και τα ενδύματα.

Καίριο ρόλο στην προώθηση του project έχει ο όμιλος τεχνικών εταιρειών και real estate Litsos Group (του Γιώργου Λίτσου, από το Άργος Ορεστικό της Καστοριάς ο οποίος δηλώνει αρχιτέκτονας- επιχειρηματίας), ενώ θα υπάρχει, λένε, συμμετοχή και από funds κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων. Ρώσους δεν έχει και ας είναι Χαλκιδική... Όπου όμως ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ