Ο «ξεχασιάρης» διοικητής του ΙΚΑ (update)

Ο «ξεχασιάρης» διοικητής του ΙΚΑ (update)
  Βγήκε το ΙΚΑ και ο κ. Ροβέρτος  Σπυρόπουλος και μας πληροφόρησε προσφάτως ότι μέσω της διασταύρωσης των στοιχείων των ΑΠΔ,

δηλαδή τον έλεγχο αν η υποβολή ΑΠΔ συνοδευόταν και από την πληρωμή διαπιστώθηκε ότι 432 οφειλέτες έχουν συνολική οφειλή 1,3 δισ. ευρώ.Αυτό που όμως ξέχασε να μας πει είναι αν πέρα από τις προσπάθειες είσπραξης θα στείλει και τις υποθέσεις στον εισαγγελέα. Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος πέρα της παράβασης της μη απόδοσης εισφορών του εργοδότη υπάρχει και το ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα της παρακράτησης και μη απόδοσης στο ΙΚΑ των εισφορών του εργαζόμενου. Και αυτό από τα λίγα νομικά που ξέρουμε έχει τη διάσταση της υπεξαίρεσης.

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε:

Πληροφορούμαστε ότι το ΙΚΑ προχώρησε σήμερα στη φραγή της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου για το σύνολο των οφειλετών ενεργών επιχειρήσεων που έχουν μη ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Και αυτοί οι οφειλέτες είναι 432 με συνολική οφειλή 1,3 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μέση οφειλή ανά επιχείρηση είναι 3 εκ Ευρώ και κάτι ψιλά. Αλήθεια πόσο καιρό είχαν να πληρώσουν αυτές οι επιχειρήσεις οι οποίες από ότι φαίνεται στην πλειοψηφία τους είναι και μεγάλες; Πέραν αυτού δεν υπάρχει κάποιος που αναρωτιέται για τις ευθύνες Σπυρόπουλου για το γεγονός αυτό; Γιατί όπως και να το κάνουμε φαίνεται ότι τα μεγάλα ψάρια επί καιρό δεν πλήρωναν αλλά και δεν ενοχλούνταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ