O OTE, ο σύμβουλος και το νέο χαράτσι στα ακίνητα

O OTE, ο σύμβουλος και το νέο χαράτσι στα ακίνητα
Όχι ο ΟΤΕ δεν έχει καμία σχέση με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Δεν ευθύνεται καθόλου ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός για τα δεινά που θα μας βρουν το 2014. Η μόνη του ευθύνη είναι ότι θα πληρώσει λιγότερα το 2014 σε σχέση με το 2013 για την τεράστια ακίνητη περιουσία του. Προς τι λοιπόν ο τίτλος; Να όμως που τα φαινομενικά ασύνδετα, «κολλάνε»

Ο ΟΤΕ έχει πλέον τη χαρά και την τιμή να έχει ως αντιπρόεδρό του, προφανώς κατόπιν επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί να ελέγχει ποσοστό 10% της εταιρείας, τον Νίκο Καραβίτη. Όχι, ο καθηγητής του Παντείου και πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, ουδεμία σχέση έχει με τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το βιογραφικό του. Τον κ. Καραβίτη τον γνώρισε το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες καθώς μόνος αυτός από ολόκληρη κυβέρνηση, βρέθηκε να υπερασπίζεται τον φόρο κατοχής ακινήτων (σ.σ ερώτημα 1ον: Καλά αυτή η χώρα δεν έχει υπουργό Οικονομικών; Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει υπηρεσιακούς παράγοντες δουλειά των οποίων είναι να μελετούν και να συντάσσουν νομοσχέδια; Και αν δεν κάνουμε λάθος, δεν υπάρχει και αρμόδιος υφυπουργός για τα έσοδα;). Από τους τηλεοπτικούς δέκτες λοιπόν, οι τηλεθεατές έμαθαν ότι το νομοσχέδιο το συνέταξε ο κ. Καραβίτης. Μάλιστα, το σχέδιο, το έχει παραδώσει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα. Εγκαίρως έφθασε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ ερώτημα 2ο: αλήθεια γιατί τώρα οι βουλευτές και των δύο κυβερνητικών κομμάτων κάνουν ότι πέφτουν από τα σύννεφα; Δεν τους είχε αποσταλεί το draftτου νομοσχεδίου από τα μέσα Σεπτεμβρίου; Από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλαγές ουσιαστικές δεν έγιναν έκτοτε)

Να λοιπόν πως έχουν τα πράγματα. Ο σύμβουλος του υπουργού τελείωσε το έργο που του ανατέθηκε, θα αφιερώσει λίγο χρόνο ακόμη για να κάνει διορθώσεις προκειμένου να ρίξει λίγη στάχτη στα μάτια φορολογουμένων και λοιπών ενδιαφερόμενων και μετά θα αφιερωθεί στα καινούργια του καθήκοντα καθώς δεν έχει πολλές ημέρες που χρίστηκε αντιπρόεδρος στον ΟΤΕ.

Τουλάχιστον για τον εμπνευστή του φόρου ακινήτων, ανταποδοτικότητα υπάρχει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ