Στόχος της Αθήνας είναι να μπορέσει η χώρα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της και να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Η Ελλάδα έχει ήδη καλύψει με τις προγραμματισμένες εκδόσεις το ετήσιο ποσό των 15 δισ. ευρώ σε μορφή εντόκων γραμματίων που δικαιούται βάσει συμφωνίας με την τρόικα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε το όριο αυτό να αυξηθεί στα 25 δισ. ευρώ.
Πάντως, οι Ευρωπαίοι για την ώρα εμφανίζονται διστακτικοί απέναντι στην πρόταση της Αθήνας, με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συστήσει στις ελληνικές τράπεζες – κύριους αγοραστές των ελληνικών τίτλων – να μην επενδύσουν εκ νέου σε έντοκα γραμμάτια, στο πλαίσιο της προσεκτικής διαχείρισης της ρευστότητάς τους.
Η Αθήνα ζητεί και την άμεση επιστροφή των κερδών που έχουν αποκομίσει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που μέχρι τώρα είναι συνδεδεμένα με την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















