Το παιχνίδι με τις μετοχές έχει ήδη κοστίσει πανάκριβα σε όσους έχουν επιχειρήσει να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους σε αυτό. Έχει μάλιστα δημιουργήσει χιλιάδες νέες μαύρες τρύπες στα χαρτοφυλάκια εκείνων που από το καλοκαίρι πίστεψαν σε αναστροφή του κλίματος.
Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα το να συνεχίσει ένας μικρός ή μεσαίος κεφαλαιούχος να παίζει σε αυτό, με αυτά τα δεδομένα. Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που κάποιες εταιρείες, πλην τραπεζών, έχουν σοβαρά στοιχεία που δικαιολογούν ανώτερες τιμές, τα «απογοητευμένα» χαρτοφυλάκια των μεγάλων επενδυτών, προκειμένου να κλείσουν καλύτερα τις θέσεις τους στον τραπεζικό τομέα, δε διστάζουν να πουλήσουν τα πάντα, ακόμα και με ζημιά.
Η επενδυτική στρατηγική, είναι ένα θέμα με το οποίο οφείλουμε να ασχοληθούμε ξανά, μόνο όταν ο ορίζοντας για τη λύση του ελληνικού και ευρωπαϊκού δράματος καθαρίσει πλήρως. Μόνο όταν οι αποφάσεις για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνουν συγκεκριμένες, μόνο όταν το hair cut των ομολόγων στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που το έχουν ανάγκη πάρει την οριστική του μορφή, μόνο όταν οι αποκρατικοποιήσεις πάψουν να είναι στα χαρτιά και στα σενάρια που ο κάθε ένας αναλυτής πρεσβεύει.
Εν αναμονή όλων αυτών, είναι εξαιρετικά πιθανό, περί τα τέλη του Οκτωβρίου να έχουμε ασφαλείς λόγους να μιλήσουμε ξανά για «επενδυτική στρατηγική». Πάντως, στην περίπτωση που το τραπεζικό σύστημα οδηγηθεί στην αγκαλιά του κράτους, μια πολύ καλή ευκαιρία για κέρδη στο χρηματιστήριο, είναι η συμμετοχή μας στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνουν. Οι τιμές «εκκίνησης» θα είναι άκρως δελεαστικές και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία οι αξίες θα διπλασιαστούν ή και θα τριπλασιαστούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















