Η ΕΚT συνέταξε ένα παράρτημα στις κατευθύνσεις που δίνει στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), το οποίο αναφέρεται στις προβλέψεις που αναμένει να σχηματίσουν οι τράπεζες για μελλοντικά NPLs.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ζητήσει από τις τράπεζες να σχηματίζουν επιπλέον προβλέψεις για τα “κόκκινα” δάνειά τους, μέσω τoυ πυλώνα 2, μόνο αν αποτύχουν οι διαβουλεύσεις που θα έχει μαζί τους για το θέμα αυτό, δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ.
Σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη, η Λαουτενσλέγκερ ανέφερε ότι η ΕΚT συνέταξε ένα παράρτημα στις κατευθύνσεις που δίνει στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), το οποίο αναφέρεται στις προβλέψεις που αναμένει να σχηματίσουν οι τράπεζες για μελλοντικά NPLs. O κύριος στόχος, είπε, είναι να έχουμε έγκαιρες προβλέψεις, που θα απέτρεπαν τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να γίνουν ένα πρόβλημα με συστημικές συνέπειες.
“Επιτρέψτε μου, όμως, να πω”, σημείωσε, “ότι αν και οι προσδοκίες μας είναι ισχυρές, δεν υπάρχουν αυτόματες δράσεις που συνδέονται με αυτές. Θα συζητήσουμε με κάθε μία τράπεζα ξεχωριστά για ποιο λόγο δεν σχηματίζει πλήρως προβλέψεις για δάνεια που δεν εξυπηρετούνται επί αρκετά χρόνια. Μόνο αν τα αποτελέσματα αυτού του διαρθρωμένου διαλόγου δεν μας πείσουν, θα εξετάσουμε τα μέτρα του πυλώνα 2”.
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















