Βρείτε τι σπίτι μπορείτε να αγοράσετε με επιδότηση από το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2»

Δεν μπορούν όλοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2» ούτε μπορούν να χρηματοδοτηθούν όλα τα ακίνητα.

Βρείτε τι σπίτι μπορείτε να αγοράσετε με επιδότηση από το πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2»

Για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να πληροίτε τα ηλικιακά κριτήρια: 25 έως 50 ετών το πρώτο και από 20.000 ευρώ το δεύτερο (για τον εργένη) μέχρι 28.000 για τον παντρεμένο και προσαύξηση 4000 ευρώ για κάθε παιδί. Αυτό είναι το απλό: ή πληροίς τα κριτήρια και περιμένεις το πρόγραμμα στις αρχές του 2025 ή δεν τα πληροίς και αρχίζεις να ψάχνεις στις τράπεζες την πιο συμφέρουσα λύση.

Για το ποιο ακίνητο μπορεί να αποκτηθεί όμως, η εξίσωση είναι πιο δύσκολο να λυθεί. Ψάχνουμε σπίτια που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2007 με επιφάνεια όχι μεγαλύτερη από 150 τετραγωνικά, και με αξία μικρότερη των 250.000 ευρώ. Το μέγιστο δάνειο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 190.000 ευρώ ή το 90% της αξίας του ακινήτου. Πώς θα «χωρέσουν» όλα αυτά σε ένα διαμέρισμα;

Το εργαλείο του fpress.gr θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε μια πρώτη έρευνα για το τι αγοράζετε με αυτά τα κριτήρια. Άλλες προδιαγραφές μπορεί να έχει ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια και άλλα στο κέντρο της Αθήνας, πόσο μάλλον στην Τρίπολη ή στην Άρτα. Προφανώς, το πρόγραμμα επιτρέπει να αποκτηθεί ένα καλύτερο σπίτι στην επαρχία που οι τιμές ανά τετραγωνικό είναι χαμηλότερες και ένα μικρότερο ή παλαιότερο στα πιο ακριβά προάστια της χώρας. Σχηματίστε λοιπόν μια πρώτη εικόνα και ξεκινήστε την έρευνα. Να ξέρετε ότι είναι πιθανό η απότομη ενίσχυση της ζήτησης λόγω του προγράμματος, να δημιουργήσει ανατιμητικές τάσεις στα ακίνητα που εμπίπτουν στην περίμετρο του προγράμματος κάτι που θα «ψαλιδίσει» το όφελος από την επιδότηση του επιτοκίου.

Στο εργαλείο, το επιτόκιο έχει οριστεί στο 2% καθώς αυτό είναι (περίπου) το 50% του τρέχοντος επιτοκίου στην αγορά. Αν είστε τρίτεκνος, θα κατεβάσετε το επιτόκιο στο 1% και αν δεν πληροίτε τα κριτήρια στο 4%. Η μεγίστη διάρκεια δανεισμού είναι τα 30 χρόνια και το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης με δάνειο, το 90%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ