Υπολογίστε τις καθαρές αποδοχές σας μετά την νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

To μηνιαίο όφελος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού από 01/04/2025

Υπολογίστε τις καθαρές αποδοχές σας μετά την νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Από τη μία ποσοστιαία μονάδα που θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές -η μείωση θα αφορά στον κλάδο της υγείας- η μισή μονάδα θα ωφελήσει τον εργαζόμενο καθώς θα αυξήσει τις καθαρές αποδοχές του. Όσο μεγαλύτερες οι αποδοχές, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος καθώς το μέτρο έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Πώς όμως μεταφράζεται το μέτρο στην πράξη;

Το fpress.gr επικαιροποιεί το εργαλείο υπολογισμού και σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε από τώρα σε ποιο ύψος θα διαμορφωθούν οι καθαρές αποδοχές σας από την 1η Ιανουαρίου του 2025.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε τα τέσσερα βήματα που περιγράφονται. Να δηλώσετε τον μεικτό μισθό για να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές που αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα και στη συνέχεια τον αριθμό των ανήλικων παιδιών για να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων. Με το εργαλείο μπορείτε να βγάλετε και τις καθαρές αποδοχές που θα φέρει από 1/4/2025 ο κατώτατος μισθός. Το πιθανότερο είναι ότι τα μεικτά θα φτάσουν στα 870 ευρώ (σ.σ μας μένουν 120 ευρώ για τον στόχο των 950 ευρώ στην 3ετία οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα καταβληθούν τρεις ετήσιες αυξήσεις των 40 ευρώ) οπότε τα καθαρά από την 1η Απριλίου του 2025 θα διαμορφωθούν στα 732,9 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ