Πώς θα ανακαινίσετε το κλειστό διαμέρισμα με επιδότηση 8000 € από το κράτος -Υπολογίστε το όφελος

Διπλασιάζεται -και μάλιστα αναδρομικά- η επιδότηση για την ανακαίνιση κλειστών ακινήτων προκειμένου αυτά να διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση

Πώς θα ανακαινίσετε το κλειστό διαμέρισμα με επιδότηση 8000 € από το κράτος -Υπολογίστε το όφελος

Ελκυστικότερο γίνεται -και μάλιστα αναδρομικά καλύπτοντας και όσους (λίγους) έχουν ήδη κάνει αίτηση, το πρόγραμμα επιδότησης ιδιοκτητών με στόχο να ανακαινίσουν τα κλειστά ακίνητά τους και να τα διαθέσουν για μακροχρόνια μίσθωση. Στην τελική του μορφή, το νέο πλαίσιο θα προσφέρει επιδότηση 60% επί του κόστους ανακαίνισης (από 40% που ήταν μέχρι σήμερα) ενώ το ανώτατο πλαφόν επιδότησης αυξάνεται στα 8000 ευρώ από 4000 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. 

Ακόμη και αν δεν προχωρήσει η τριετής απαλλαγή του φόρου εισοδήματος για την ενοικίαση κλειστών ακινήτων, με την επιδότηση των 8000 ευρώ, το πρόγραμμα γίνεται πολύ ελκυστικό καθώς όπως προκύπτει και από το εργαλείο του fpress.gr, η απόσβεση της επένδυσης μπορεί να γίνει ακόμη και σε λιγότερους από 14 μήνες ακόμη και αν πληρωθεί ολόκληρος ο φόρος εισοδήματος. Για παράδειγμα, ακόμη και αν κάποιος διαθέσει 15.000 ευρώ για την ανακαίνιση κλειστού ακινήτου, το τελικό κόστος θα πέσει στα 7000 ευρώ λόγω της επιδότησης των 8000 ευρώ. Αν το διαμέρισμα ενοικιαστεί για 600 ευρώ τον μήνα, τότε το καθαρό εισόδημα που θα απομείνει μετά την επιβολή του φόρου εισοδήματος, να διαμορφωθεί στα 6840 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε 13-14 μήνες η απόσβεση θα έχει γίνει. Και αν τελικώς υπάρξει και μηδενισμός του φόρου, τότε θα μιλάμε για απόσβεση σε λιγότερο από έναν χρόνο. Εννοείται βέβαια ότι όσο μεγαλύτερη γίνει η απαιτούμενη επένδυση, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο χρόνος απόσβεσης ενώ όσο μικρότερη, έρχεται ποιο κοντά και η ανάκτηση του αρχικού κεφαλαίου.

Γνωρίζοντας τα καινούργια δεδομένα του προγράμματος ανακαινίζω νοικιάζω, μπορούμε πλέον να καταστρώσουμε το επενδυτικό μας πλάνο. Αναγράφοντας στο εργαλείο το ύψος της απαιτούμενης επένδυσης, θα υπολογίσετε και το τελικό ζητούμενο: τον απαιτούμενο χρόνο απόσβεσης ανάλογα με το ενοίκιο που θα εισπράξετε. Επειδή η ύπαρξη προηγούμενων ενοικίων αλλάζει τον συντελεστή φορολόγησης του εισοδήματος, έχει προστεθεί και αυτή η παράμετρος. Εννοείται ότι αν ανακοινωθεί εξαίρεση από τον φόρο εισοδήματος για το εισόδημα του κλειστού ακινήτου, δεν θα λάβετε υπόψη σας το ποσό που αναφέρεται στο πρόσθετο εισόδημα (σ.σ για ενοίκιο 600 ευρώ τον μήνα, προκύπτει φόρος από 1026 έως και 3078 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ