Σπάει το φράγμα των 200 ευρώ τον μήνα ο λογαριασμός του ρεύματος – Υπολογίστε το κόστος

Σπάει το φράγμα των 200 ευρώ τον μήνα ο λογαριασμός του ρεύματος – Υπολογίστε το κόστος

Η πραγματική τιμή της κιλοβατώρας -δηλαδή αυτό που θα πρέπει να πληρώνει ο καταναλωτής μαζί με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ, τα ΥΚΩ και το ΕΤΜΕΑΡ και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δήμος- έχει ήδη σπάσει το φράγμα των 23 λεπτών και το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο τον Αύγουστο. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για μηνιαίους λογαριασμούς άνω των 200 ευρώ καθώς εκτός από την τιμή είναι αυξημένη -ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο- και η κατανάλωση.

Η συζήτηση για το πόσο θα αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας τώρα που η τιμή χονδρικής ανεβαίνει συνεχώς -και το Σαββατοκύριακο είχε υψηλές τιμές και πλέον η μέση τιμή χονδρικής για τον Ιούλιο προσεγγίζει τα 130 ευρώ- αφορά μόνο στο κομμάτι που εισπράττει ο πάροχος και όχι στα υπόλοιπα. Στην όποια τιμή βρούμε στην αγορά για το ηλεκτρικό ρεύμα (θα είναι τα 13-14 λεπτά ή και παραπάνω του πράσινου τιμολογίου; Θα ψάξουμε κάποια φθηνότερη κλειδωμένη τιμή προσέχοντας τα ψιλά γράμματα και τα πάγια) θα πρέπει να προστεθούν και επιπλέον 7-8 λεπτά για τις λεγόμενες συμπληρωματικές χρεώσεις. Έτσι, η τελική τιμή ανά κιλοβατώρα ανεβαίνει πλέον στα 23 με 24 λεπτά για τους περισσότερους καταναλωτές γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή με τις καταναλώσεις.

Το εργαλείο υπολογισμού θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα αλλά και να κάνετε τους υπολογισμούς για το πιθανό όφελος από αλλαγή παρόχου ή χρώματος τιμολογίου. Θα διαπιστώσετε ότι με την καθημερινή χρήση του κλιματιστικού που μπορεί να ανεβάσει την ημερήσια κατανάλωση ρεύματος ακόμη και πάνω από 25-30 κιλοβατώρες (ειδικά για τα μεγάλα σπίτια χωρίς επαρκή μόνωση) ο μηνιαίος τελικός λογαριασμός χωρίς να συνυπολογιστούν τα δημοτικά τέλη θα ξεφύγει και πάνω από τα 200 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ