Μηχανή αναζήτησης για τη στέγη: Υπολογίστε δόσεις δανείων και ενοίκια σε όλη την Ελλάδα

Μηχανή αναζήτησης για τη στέγη: Υπολογίστε δόσεις δανείων και ενοίκια σε όλη την Ελλάδα

 

Μήνα με τον μήνα οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μαζί με αυτές ανεβαίνουν και τα ενοίκια. Άρα, αυτό που ήξερε κάποιος τον Ιανουάριο όσον αφορά στο ενοίκιο ή στο ύψος του δανείου που θα πρέπει να εκταμιεύσει για να αγοράσει ένα σπίτι, σήμερα δεν ισχύει.

Tο εργαλείο του fpress.gr επικαιροποιήθηκε με τις τελευταίες διαθέσιμες τιμές πώλησης και ενοικίασης όπως αυτές συγκεντρώνονται από το δίκτυο spitogatos.gr και κάνει όλους τους υπολογισμούς που χρειάζεστε. Πόσο κοστίζει ένα ακίνητο σε διάφορες περιοχές της χώρας; Πόσα θα πρέπει να βάλετε σε μετρητά (καλώς ή κακώς χρειάζεται το 30% της επένδυσης να είναι διαθέσιμο και για να καλυφθούν τα έξοδα και γιατί το ζητάει η τράπεζα αλλά και για να μην ξεφύγει η μηνιαία δόση) και πόσο θα βγαίνει η μηνιαία δόση του δανείου; Το ίδιο ακίνητο στην ίδια περιοχή πόσο ενοικιάζεται; Μήπως συμφέρει περισσότερο η αγορά από το ενοίκιο;

Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν απαντώνται παρά μόνο αν μπουν κάτω οι αριθμοί. Θα επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει, την επιφάνεια του ακινήτου που χρειάζεστε, τους όρους του δανείου που μπορείτε να εξασφαλίσετε, το ποσοστό του κεφαλαίου που μπορείτε να επενδύσετε σε μετρητά και θα πάρετε όλες τις απαντήσεις. Για παράδειγμα αν κάποιος χρειάζεται ένα σπίτι 90 τετραγωνικών στα βόρεια προάστια για να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες, δύο είναι αυτή τη στιγμή οι επιλογές του:

  1. Να χρηματοδοτήσει μια επένδυση της τάξεως των 274.000 ευρώ καθώς η τιμή πώλησης στα βόρεια προάστια έχει σκαρφαλώσει στα 3043 ευρώ το μέτρο με βάση τα στοιχεία του σπιτόγατου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 82.000 ευρώ σε μετρητά για να καλύψει την προκαταβολή και τα έξοδα μεταβίβασης και να επωμιστεί μια δόση στεγαστικού δανείου της τάξεως των 928 ευρώ τον μήνα για 30 χρόνια.
  2. Να ενοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα και να πληρώνει ένα ενοίκιο των 1000 ευρώ τον μήνα μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης και να ζητήσει την επόμενη αύξηση στην ανανέωση του συμβολαίου.

Αντίστοιχα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το εργαλείο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ