Πώς θα ανακαινίσετε το σπίτι σας και θα πάρετε πίσω τα χρήματα σε λιγότερο από δύο χρόνια

Έρχεται αύξηση 50% στην επιδότηση του «ανακαινίζω – νοικιάζω»

Πώς θα ανακαινίσετε το σπίτι σας και θα πάρετε πίσω τα χρήματα σε λιγότερο από δύο χρόνια

Διαπιστώνοντας την περιορισμένη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ανακαινίζω – ενοικιάζω» με λιγότερες από 1000 αιτήσεις να έχουν προχωρήσει, το αρμόδιο υπουργείο Οικογένειας ολοκληρώνει το «ρεκτιφιέ» του προγράμματος κύριο χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι η αύξηση τα μέγιστης επιδότησης κατά 50%.

Έτσι, αντί για 4000 ευρώ, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης κλειστού διαμερίσματος το οποίο θα διατεθεί για μακροχρόνια μίσθωση, θα προσφέρονται 6000 ευρώ. Αυτή η αύξηση θα περιορίσει τον αριθμό των τελικών δικαιούχων του προγράμματος καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα όμως, θα γίνει πολύ μικρότερος ο χρόνος της απόσβεσης που θα χρειαστεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης προκειμένου να επαναφέρει σε χρήση ένα κλειστό ακίνητο. Πόσο θα περιοριστεί; Εξαρτάται φυσικά από το ύψος της επένδυσης που θα χρειαστεί να γίνει, το πραγματικό κόστος για τον ιδιοκτήτη μετά την αφαίρεση της επιδότησης, το κόστος του χρήματος (δηλαδή αν η επένδυση ανακαίνισης θα γίνει με ίδια κεφάλαια ή με δάνειο) και φυσικά με το «καθαρό ενοίκιο» που θα εισπραχθεί. Αυτό προκύπτει αν από το συμφωνηθέν ποσό στο συμβόλαιο, αφαιρεθεί ο φόρος εισοδήματος ο οποίος με τη σειρά του εξαρτάται όχι μόνο από το ύψος του συγκεκριμένου ενοικίου αλλά συνολικά από τα εισοδήματα από ενοίκια.

Πώς θα γίνουν όλες αυτές οι μαθηματικές πράξεις; Με το εργαλείο του fpress.gr. Επικαιροποιήθηκε με βάση την πληροφορία ότι η επιδότηση στο πρόγραμμα «ανακαινίζω εξοικονομώ» θα ανέβει από τις 4000 ευρώ στις 6000 ευρώ. Και θα επικαιροποιηθεί εκ νέου όταν θα έρθουν οι τελικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να κλειδώσει όχι μόνο το μέγιστο ποσό της επιδότησης αλλά και την αναλογία του ποσοστού της επιδότησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ