Θ. Πλεύρης : Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα - Έως τις 12 τα μεσάνυχτα η διασκέδαση

Θ. Πλεύρης : Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα - Έως τις 12 τα μεσάνυχτα η διασκέδαση

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, προκειμένου μέχρι τότε να μην μεταφερθεί το εορταστικό κλίμα διασκέδασης στα σπίτια, με κίνδυνο για τους πλέον ευάλωτους πολίτες,

Την λήψη νέων μέτρων με περιορισμούς στη διασκέδαση και στα γήπερα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ύστερα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμών


Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, προκειμένου μέχρι τότε να μην μεταφερθεί το εορταστικό κλίμα διασκέδασης στα σπίτια, με κίνδυνο για τους πλέον ευάλωτους πολίτες, διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.

Συγκεκριμένα τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή εναλλακτικά διπλή χειρουργική μάσκα τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και για το προσωπικό σε εστίαση - διασκέδαση.

- Διασκέδαση και εστίαση μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα - Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια θα βρίσκονται έως έξι άτομα. Οποιαδήποτε παρατήρηση από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, θα κοπεί και η μουσική.

- Ποσοστό 10% με ανώτατο τα 1.000 άτομα σε γηπεδα Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

- Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα φτάνει έως το 50% και θα εφαρμοστεί παράλληλα με κυλιόμενο ωράριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά της Όμικρον. Το θετικό είναι ότι σχεδόν το 75% των κρουσμάτων 18-59 ετών, μόλις 6% στους άνω των 60%.

Ο κ. Πλέυρης έκανε έκκληση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι νεότεροι να μην έχουν επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους, για λόγους προστασίας των τελευταίων.

Σημείωσε ακόμη ότι η πίεση στο σύστημα υγείας προς το παρόν είναι ελεγχόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ