Κορωνοϊος: 76 νεκροί την Κυριακη

Κορωνοϊος: 76 νεκροί την Κυριακη

Η Αττική παραμένει πρώτη με τα περισσότερα κρούσματα ενώ ακολουθεί σταθερά η Θεσσαλονίκη.

Ακόμα μια μέρα που η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα. Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.108, εκ των οποίων τα 1.020 προέρχονται από την Αττική και 733 από τη Θεσσαλονίκη. Στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, ακολουθούν η Λάρισα με 155, η Αχαΐα με 142 και η Μαγνησία με 130 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται διασωληνωμένοι ανέρχεται στους 590, ενώ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 76 νέοι θάνατοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 490 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και η πλειοψηφία τους (83,05%) έχουν υποκείμενο νόσημα ενώ οι υπόλοιποι 100 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι (16,95%). Αντίστοιχα, η πλειοψηφία των θανόντων (95.4%) είχε υποκείμενο νόσημα και η ηλικία της ξεπερνούσε τα 70 έτη.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να έχουν αρνητικό πρόσημο, με τις συνεχείς εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας, γεγονός που οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας που θα ισχύσει από, αύριο, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Τα νέα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της υγειονομικής εικόνας, δεδομένων μάλιστα και των επερχόμενων γιορτών των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ