Τα ιστορικά υψηλά του ΤΙΤΑΝΑ και το placement του 20-25% για 500 εκατ. δολλάρια

Τα ιστορικά υψηλά του ΤΙΤΑΝΑ και το placement του 20-25% για 500 εκατ. δολλάρια

Τι έγραφε το fpress 31 Ιουλίου

Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή του ομίλου ΤΙΤΑΝ Cement Internatioanl, μετά και τις νέες αγορές έως τα 35,65 ευρώ στην χθεσινή συνεδρίαση. Στα 2,757 δισ. η αποτίμηση, μετά από άνοδο 19,12% στο 3μηνο και 63,17% στο 9μηνο, απόρροια σταθερών εισροών κυρίως ξένων funds εν όψει του σχεδιαζόμενου ΙΡΟ της θυγατρικής ΤΙΤΑΝ America- το πρώτο 3μηνο 2025-

Παρότι δεν έχει διευκρινιστεί το ποσοστό που θα διατεθεί- το 20% θεωρείται/μέχρι τώρα το πιο πιθανό- με τους υπεύθυνους/αναδόχους της σχετικής διαδικασίας- Goldman Sachs και Citigroup να έχουν προτείνει το συγκεκριμένο μερίδιο (δλδ 20%). Σύμφωνα με το σχέδιο των Marcel Cobuz και των επιτελών των Goldman Sachs και Citigroup στόχος είναι η άντληση 500 εκατ$ , όταν η JPMC υπολογίζει το fair value της θυγατρικής στα 2 δισ. plus.

Εύλογα, εάν ισχύουν οι ανωτέρω "τιμολογήσεις" των ξένων οίκων η εισηγμένη στο ΧΑ θα πρέπει να έχει το ανάλογο fair value. Oσον αφορά στον ευρύτερο σχεδιασμό: αυτός εκπονείται μεθοδικά από την επομένη κιόλας της αλλαγής σκυτάλης στα διοικητικά του ομίλου, όταν Ιούνιο 2022 ο Marcel Cobuz διαδεχόταν τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο στο "τιμόνι" της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας.

Ηταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε επιτελική/εκτελεστική θέση πέραν των παραδοσιακών ονομάτων Παπαλεξόπουλου-Κανελλόπουλου παράγων από την διεθνή αγορά με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα. Ποιος είναι ο γάλλος με ρουμανική υπηκοότητα; από τα πιο δυνατά ονόματα με μακροχρόνια και διεθνή εμπειρία πλέον των 20 ετών στη βιομηχανία των κατασκευαστικών και δομικών υλικών.

Και μάλιστα σε ηγετικούς ρόλους και έργα που συνδέονται με την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Lafarge και στη Holcim. Mεταξύ άλλων, διετέλεσε Eπικεφαλής των δραστηριοτήτων Eυρώπης της Lafarge Holcim και μέλος της Eκτελεστικής Eπιτροπής του Oμίλου παγκοσμίως. Eνδιαφέρον το ότι η Holcim είναι μητρική εταιρία του ομίλου «Hρακλής». Το γιατί βρίσκεται η ΤΙΤΑΝ στο επίκεντρο, το fpress με εκτενές παρασκήνιο (31 Ιουλίου) είχε αναφερθεί σχετικά. Οταν η αποτίμηση του Ομίλου ήταν περί τα 380 εκατ. ευρώ χαμηλότερα.

==============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ