Ωνάσειο: Η επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό περικαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της Pfizer

Ωνάσειο: Η επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό περικαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της Pfizer

Τι υποστηρίζει το Ωνάσειο για το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας που καταγράφηκε στη χώρα μας σε γυναίκα που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer

Με περικαρδίτιδα διαγνώστηκε μία γυναίκα που έκανε και τη δεύτερη δόση εμβολίου Pfizer τη Δευτέρα 17 Μάϊου. Να σημειωθεί ότι η γυναίκα πάσχει από μια σπάνια νόσο (πνευμονική υπέρταση), που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν το πρώτο που καταγράφηκε στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας στην Ελλάδα που συνδέεται χρονικά με εμβολιασμό με Pfizer

Από την πλευρά του, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο προχώρησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης όπου αναφέρεται ότι η ασθενής αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στην οικία της και ότι θα ενημερωθεί η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για το συμβάν "και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Ωνάσειου αναφέρεται: "Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν ασθενή που παρακολουθείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε ότι η ασθενής εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΩΚΚ και ακολούθως εμφάνισε περικαρδίτιδα, η οποία επίσης διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο μας. Η ασθενής αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επέστρεψε στην οικία της. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ενημερώσει ως οφείλει την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για το συμβάν και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ