Interamerican: Κατάθεση ζωής με 126 μονάδες αίματος
Η Ελλάδα κατατάσσεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των 60 χωρών στον κόσμο που δεν έχουν αυτάρκεια σε αίμα, καλύπτοντας από εθελοντές αιμοδότες ποσοστό μικρότερο από 50% των ετησίων αναγκών της.
Με μια αξιόλογη συμμετοχή, που απέφερε συνολικά 126 μονάδες αίματος, ολοκληρώθηκαν οι φετινές κινητοποιήσεις αιμοδοσίας των ανθρώπων της INTERAMERICAN: εργαζομένων και συνεργατών του εταιρικού δικτύου πωλήσεων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εθελοντισμού και κοινωνικής συνεισφοράς. Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση, ο σύλλογος υπαλλήλων της INTERAMERICAN και η διεύθυνση εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας συνεργάστηκαν, κατά την πρόσφατη αιμοδοσία για πρώτη φορά, με τη νεοφυή επιχείρηση κοινής ωφέλειας «Bloode», ενισχύοντας με καμπάνια την κουλτούρα εθελοντή αιμοδότη στην εταιρική κοινωνία. Οι εργαζόμενοι, κατά το 2017, ενίσχυσαν την τράπεζα αίματος του Συλλόγου με 72 μονάδες αίματος. Παράλληλα, και φέτος τα Γραφεία Πωλήσεων INTERAMERICAN στην Κρήτη -στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο- συγκέντρωσαν, συνολικά, 54 μονάδες αίματος από συνεργάτες και φίλους της εταιρείας, με τη σύμπραξη τοπικών συλλόγων αιμοδοτών: του «Αγίου Ιωάννη» στα Χανιά και των «Δοτών Ζωής» στο Ρέθυμνο.
Η Ελλάδα κατατάσσεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των 60 χωρών στον κόσμο που δεν έχουν αυτάρκεια σε αίμα, καλύπτοντας από εθελοντές αιμοδότες ποσοστό μικρότερο από 50% των ετησίων αναγκών της. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές αποτελούν την πιο ασφαλή, όσον αφορά την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών, κατηγορία αιμοδοτών. Οι ανάγκες της χώρας μας ετησίως, υπολογίζονται σε 120.000 μονάδες για πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και συνολικά, κυμαίνονται από 550.000 μέχρι 700.000 μονάδες με την προσθήκη αναγκών για θεραπεία μακροχρόνιων αιματολογικών ασθενειών, καρκίνου, καρδιαγγειακών εγχειρήσεων και μεταμοσχεύσεων. Στόχο της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του εταιρικού σχεδίου κοινωνικών πρωτοβουλιών «Πράξεις Ζωής» και της ανάπτυξης του εθελοντισμού στον τομέα της υγείας, αποτελεί η ευαισθητοποίηση εργαζομένων και συνεργατών όσον αφορά στην προσφορά μυελού των οστών για την αντιμετώπιση σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων.