ΧΑ: Άλλη μία "άνευρη" συνεδρίαση με πιέσεις από blue chips

ΧΑ: Άλλη μία "άνευρη" συνεδρίαση με πιέσεις από blue chips
Σειρά του Mid Cap να "βγάλει άμυνες" με +15% από Marfin

Σε… επανάληψη της χθεσινής συνεδρίασης προχώρησε η αγορά σήμερα, με τις τράπεζες αυτή τη φορά ωστόσο να μην καταφέρνουν να αντισταθμίσουν στον ίδιο βαθμό τις απώλειες των blue chips, καταγράφοντας πάντως ήπια πτώση που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη λίγο χαμηλότερα κατά 0,15% στις 556,13 μονάδες. Υποστηρικτικό ρόλο ανέλαβαν αυτή τη φορά τα «ταπεινά» χαρτιά του δείκτη μεσσαίας κεφαλαιοποίησης, με τη Mig μάλιστα να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο σχεδόν 16%. Ελαφρά μειωμένος ο τζίρος, χαμηλή συναλλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις, με τον Γενικό να «παίζει» στο εξαιρετικά στενό εύρος των τριών με τεσσάρων μονάδων.

Όσον αφορά τις εγχώριες εξελίξεις, στο επίκεντρο τίθενται σε διαδοχικά ραντεβού η ανάπτυξη, το "νοικοκύρεμα" των δαπανών, αλλά και τα έσοδα και τα νέα φορο-νομοσχέδια, το εργασιακό και το δημόσιο με οι παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια που ήδη φέρεται να προκαλούν ενδοκυβερνητικές και όχι μόνο αντιδράσεις. Να σημειωθεί ότι θεσμοί αναχωρούν την Παρασκευή και όπως φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις, μετά από κάθε "ραντεβού" τα μέτωπα αποκρυσταλλώνονται. Τα κλιμάκια των δανειστών κάνουν παράλληλα διαδοχικές διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο με δεκάδες στελέχη του οικονομικού επιτελείου, "επιθεωρούν’ και τα δημοσιονομικά στοιχεία αλλά και… συσκέπτονται μεταξύ τους καθώς οι διαφορές με το ΔΝΤ φέρεται να παραμένουν.

Ειδικότερα, οΓενικός Δείκτηςέκλεισε με απώλειες0,15% στις 556,13 μονάδες, ενώ σήμερακινήθηκε μεταξύ των 555,83 μονάδων (-0,20%) και 559,95 μον. (+0,54%).Οτζίροςδιαμορφώθηκε στα40,6 εκατ. ευρώ, ο όγκος ανήλθε στα 69,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 8,5 εκατ. τεμάχια (στην Εθνική τα 8 εκατ.)

Οδείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησηςέκλεισε με απώλειες 0,30%, στις 1.483,35 μονάδες, ενώ στο +1,60% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 714,31 μονάδες. Οτραπεζικός δείκτηςέκλεισε με πτώση 0,31% στις 659,42 μονάδες.

Στοταμπλότώρα, η επιλογή του αρνητικού προσήμου από την Εθνική (-1,59%) και την Πειραιώς (-1,54%), στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα του προσήμου και στον γενικό δείκτη, ο οποίος το δεύτερο μισό της συνεδρίασης πάλευε για το πρόσημο του. Αρνητικά λειτούργησαν και το -1,90% της ΜΕΤΚΑ, το -1,76% του ΟΤΕ, το -1,64% του ΟΠΑΠ, το -1,31% της Μυτιληναίος και το -1,22% της Motor Oil. Επίσης, με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στοναντίποδα, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ σήμερα κινήθηκε σταθερά με σημαντικά κέρδη, κλείνοντας στο +3,20%, ενώ την ακολούθησε η ΔΕΗ με +2,31% και οι Ελλάκτωρ και Eurobank με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Βιοχαλκο, Τιτάν, Λάμδα, ΕΕΕ, Jumbo, Grivalia, Aegean και Folli Follie.

ΣτονMid Capξεχώρισε η MIG, η οποία έκλεισε με κέρδη 15,93%, στον απόηχο της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία τερματίζει όλες τις εκκρεμείς ποινικές διαδικασίες που έχουν καταχωρισθεί στην Κύπρο εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του στη MΙG και την πρώην Λαϊκή, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ