WS: Αυξάνεται η πίεση εν όψει Γιέλεν

WS: Αυξάνεται η πίεση εν όψει Γιέλεν
Ακόμα χαμηλότερα οι δείκτες της Wall Street παρά την ανάκαμψη του αργού - Κορυφώνεται η ανησυχία των επενδυτών εν όψει της αυριανής ομιλίας της Yellen Ακόμα χαμηλότερα από τα χθεσινά (τα χαμηλότερα επίπεδα του Αυγούστου) κινούνται οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να φαίνεται πως… «φυλάνε τα ρούχα τους να’ χουν τα μισά», καθώς «κοντοζυγώνει» η ομιλία της Τζάνετ Γιέλεν της Fed (αύριο Παρασκευή) και παράλληλα εντείνεται η νευρικότητα, η οποία φέρνει… ρευστοποιήσεις. Επιπλέον το ενδιαφέρον στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η ανάκαμψη του πετρελαίου δε δείχνει να συγκινεί τους επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι οι συναλλαγές εμφανίζονται περιορισμένες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τηνομιλία της επικεφαλής της Fed την Παρασκευή, προσδοκώντας ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων. Η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική έχει υποστηρίξει την πολυετή άνοδο των μετοχών και οι επενδυτές φοβούνται ότι οι αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεταινα προκαλέσουν βουτιάστη Wall Street. Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη μέλος της Fed τάσσεται υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων σύντομα. "Οταν κοιτάζω πού βρισκόμαστε στην αγορά εργασίας, όταν κοιτάζω τον πληθωρισμό και τις προβλέψεις μας, νομίζω ότι είναι ώρα να κάνουμε κίνηση", δήλωσε στο ραδιόφωνο του Bloomberg η επικεφαλής της Fed του Κάνσας και μέλος της κεντρικής τράπεζαςEster George.

«Οι αγορές είναι υπερβολικά ήσυχες και ενδεχομένως η ομιλία της Yellen προσελκύειπερισσότερη προσοχή από αυτή που της αξίζει»,επισημαίνει ο Neil Wilson της ΕΤΧ Capital. Οπως αναφέρει, οι αγορές περιμένουν ότι η κεντρική τραπεζίτης θα εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην οικονομία, κάτι που ενδέχεται να αυξήσει τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και που θα οδηγήσει σε άνοδο του δολαρίου και θα πλήξει τον χρυσό βραχυπρόθεσμα.

Στους δείκτες τώρα, οDow Jonesυποχωρεί κατά 0,03% στις 18.476 μονάδες, οS&P500καταγράφει απώλειες 0,01% στις 2.174 μονάδες, ενώ οNasdaqεμφανίζει άνοδο0,02% στις 5.219 μονάδες.

Στο μεταξύ, γύρισε ανοδικά τοπετρέλαιοπαρά τη χθεσινή αύξηση-έκπληξη των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,3% στα 46,88 δολάρια το βαρέλι.

Πτωτικά κατά 0,5% κινείται και οχρυσός, στα 1.323 δολάριαη ουγκιά.

Σταταμπλό, ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των Guess, Workday και Tiffany μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων, ενώ πιέσεις δέχεται ο τίτλος της HP, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη β' τριμήνου.

Στο μέτωπο της οικονομίας, αυξημένες κατά 4,4% ήταν τον Ιούλιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.Ειδικότερα, η αγορά περίμενε αύξηση κατά 3,3% από πτώση 4,2% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, οριακή αλλά αναπάντεχη μείωση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις γιαεπιδόματα ανεργίαςστις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ανήλθαν σε 261.000 από 262.000 την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 3.000 αιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ