Τράπεζα Ηπείρου: Το πλάνο της στρατηγικής ανάπτυξης 2020
Το πλάνο της στρατηγικής ανάπτυξης, για το 2020 και η νέα προσέγγιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου
Το πλάνο της στρατηγικής ανάπτυξης, για το 2020 και η νέα προσέγγιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, με αφορμή τα εγκαίνια νέου υποκαταστήματος αύριο στην Φιλιππιάδα.
Όπως επισήμαναν οι επικεφαλής της Τράπεζας, σήμερα, μετρά 41 χρόνια λειτουργίας και είναι η τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών, αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Άντεξε τα χρόνια της κρίσης και με τη συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιό της, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια ισχυρή ελληνική συνεταιριστική τράπεζα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφέρθηκε στην ιστορία της Τράπεζας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε, είμαστε η παλαιότερη συνεταιριστική Τράπεζα της χώρας, με μια ιστορία 41 χρόνων που κρατά στη φιλοσοφία της την έννοια του συνεταιρισμού, όμως έχει υποχρέωση να παρακολουθήσει τις μεταβολές του τραπεζικού συστήματος και να αναπροσαρμοστεί ανάλογα». Ο ίδιος επισήμανε ότι «το βασικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα έναντι των συστημικών τραπεζών, είναι, ότι η Τράπεζα Ηπείρου, ανήκει τους πελάτες της και την τοπική οικονομία και κοινωνία, γεγονός αρκετά ισχυρό για να την εμπιστευτούν».
Ο κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στο γεγονός, ότι η Τράπεζα άντεξε την πίεση που δέχθηκε το τραπεζικό σύστημα, παραμένοντας κοντά στους πελάτες της, με το δίκτυο και τα προϊόντα της, καταφέρνοντας μάλιστα, να προσελκύσει έναν αξιόπιστο στρατηγικό επενδυτή, το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «μέσα στην δεκαετή κρίση που όλοι βιώσαμε, η Τράπεζα Ηπείρου κατάφερε να αντέξει, ενισχύοντας την καταθετική της βάση και το δανειακό της χαρτοφυλάκιο, επεκτείνοντας το δίκτυό της στην ευρύτερη Περιφέρεια της Ηπείρου, προκειμένου να υποστηρίξει με χρηματοδοτήσεις τις τοπικές επιχειρήσεις, δίνοντας συγχρόνως εργασία σε πάνω από 85 ικανά στελέχη που έχει σήμερα η Τράπεζα».
Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2019 και τους οικονομικούς στόχους για το 2020. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας (15%), στη λειτουργική κερδοφορία και στην ισχυρή ρευστότητα (LCR 321,22% - 2019), που παρουσίασε τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δυναμικό “ παρών” της Τράπεζας στην τοπική κοινωνία, ενώ δήλωσε: «Την ώρα που οι άλλες τράπεζες συρρικνώνουν το δίκτυό τους και κυρίως, μεταφέρουν τα εγκριτικά κλιμάκιά τους εκτός Ηπείρου, είμαστε δυναμικά παρόντες στην τοπική κοινωνία με ευέλικτα και εξατομικευμένα προϊόντα και ολοκληρωμένες συμβουλευτικές λύσεις και υπηρεσίες. Εστιαζόμαστε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενισχύοντας δυναμικά τον κορμό της ηπειρωτικής οικονομίας και την ανάπτυξή της. Στόχος μας είναι, η Τράπεζα μας να κατακτήσει ανταγωνιστική θέση στην περιφέρεια και να επεκταθεί εκτός Ηπείρου».
Οι επικεφαλής της Τράπεζας, παρουσίασαν το νέο στρατηγικό σχεδιασμό για το 2020 και ενημέρωσαν για τη νέα εποχή που διανύει ο τραπεζικός οργανισμός της Ηπείρου, επικεντρώνοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες του στην ενίσχυση του νέου παραγωγικού και επιχειρηματικού μοντέλου που δημιουργείται για την περιφερειακή οικονομία με τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών της Ηπείρου. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το νέο όραμα, η αποστολή και οι αξίες της που έχουν ως στόχο την οικοδόμηση ισχυρών και διαρκών σχέσεων με τους πελάτες, καθώς και την παροχή εξειδικευμένων τραπεζικών λύσεων και ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την παράδοση αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
Το νεό tag line της Τράπεζας, το οποίο θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν για την νέα στρατηγική πορεία του οργανισμού θα είναι «Η Τράπεζα του Τόπου μας».