Μάλιστα ο οίκος Fitch σε έκθεσή του υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας άρχισε να καθυστερεί τις πληρωμές στις επιχορηγήσεις επιτοκίων το 2009, αλλά κάλυπταν τις ανάγκες πληρώνοντας τα ποσά οι τράπεζες.
Προσθέτει ακόμη πως εάν ο ΟΕΚ κηρύξει στάση πληρωμών, ο δανειζόμενος θα πρέπει να καταβάλλει το πλήρες ποσό του επιτοκίου του δανείου. Οι περισσότεροι δανειζόμενοι δεν γνωρίζουν αυτή την υποχρέωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτίναξη των στάσεων πληρωμών.
Η Fitch διευκρινίζει ωστόσο πως αν και ο ΟΕΚ λαμβάνει τη χρηματοδότησή του από την ελληνική κυβέρνηση, αυτό δεν είναι υποχρέωσή της. Οι ελληνικές τράπεζες που εμπλέκονται, διαπραγματεύονται τώρα με τον ΟΕΚ για να διευθετήσουν τις πληρωμές.
Στόχος είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία στους επόμενους μήνες. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν αναμονή του «κουρέματος», του πορίσματος της Blackrock για τα δάνεια των τραπεζών, της εκταμίευσης της 6ης δόσης από Δ.Ν.Τ, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.





















