Εκτίναξη κερδών για την JP Morgan το 2ο τρίμηνο - Ξεπέρασαν τα 18 δισ. δολάρια

Εκτίναξη κερδών για την JP Morgan το 2ο τρίμηνο - Ξεπέρασαν τα 18 δισ. δολάρια

Προειδοποίηση Dimon για τα επιτόκια

Η JP Morgan Chase άνοιξε τον χορό των αποτελεσμάτων και ανακοίνωσε την Παρασκευή κέρδη β’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ είχε και λογιστικό κέρδος 7,9 δισ. δολαρίων μετά την ανταλλαγή μετοχών με τη Visa.

Τα κέρδη ξεπέρασαν τα 18,5 δισ. δολάρια με άλμα 25% σε σχέση με πέρυσι ή περίπου 6,12 δολάρια ανά μετοχή.

Εξαιρουμένου του κέρδους από τις μετοχές της Visa και των 546 εκατομμυρίων δολαρίων από απώλειες τίτλων, τα κέρδη ανήλθαν σε 4,40 δολάρια ανά μετοχή. Επίσης, τα έσοδα της τράπεζας ήταν αυξημένα κατά 20% από πέρυσι, στα 50,99 δισ. δολάρια ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση για 49,87 δισ. δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon σημείωσε στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία του είναι επιφυλακτική για τους πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και των επιτοκίων που είναι υψηλότερα από τα αναμενόμενα, ακόμη και αν οι αποτιμήσεις των μετοχών και των ομολόγων «αντανακλούν επί του παρόντος μια μάλλον ευνοϊκή οικονομική προοπτική».

«Η γεωπολιτική κατάσταση παραμένει πολύπλοκη και ενδεχομένως η πιο επικίνδυνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – αν και η έκβασή της και η επίδρασή της στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν άγνωστες», δήλωσε ο Dimon. «Υπήρξε κάποια πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλαπλές πληθωριστικές δυνάμεις μπροστά μας: μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, ανάγκες υποδομών, αναδιάρθρωση του εμπορίου και στρατιωτικοποίηση εκ νέου του κόσμου», πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι τα επιτόκια μπορεί να μείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ότι αναμένει η αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ