Ευρωπαϊκές τράπεζες: Σήμα κινδύνου για τα επισφαλή δάνεια

 Ευρωπαϊκές τράπεζες: Σήμα κινδύνου για τα επισφαλή δάνεια


Οι επενδυτικές τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση λόγω των περιορισμένων συμφωνιών

 

Οι μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank και της Lloyds Banking Group , τόνισαν την Τετάρτη τον αυξανόμενο κίνδυνο επισφαλών δανείων καθώς η παγκόσμια οικονομία παλεύει με την αργή ανάπτυξη και τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες αντιμετωπίζουν το αβέβαιο οικονομικό κλίμα και αναζητούν συγκεκριμένα σημάδια πίεσης στα χαρτοφυλάκια δανείων των τραπεζών.

Η τελευταία αναταραχή των τραπεζικών κερδών στην Ευρώπη ανέδειξε ευρύτερες τάσεις στην παγκόσμια τραπεζική, όπου οι επενδυτικές τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση λόγω των περιορισμένων συμφωνιών, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια βοηθούν την κερδοφορία στη λιανική τραπεζική.

Η Lloyds έλαβε υψηλότερη επιβάρυνση για προβληματικά δάνεια και έχασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου, καθώς η οικονομική κρίση της Βρετανίας επιβάρυνε τα οικονομικά της και αύξησε την πίεση στη διοίκηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους αποταμιευτές.

Αναλυτές της JPMorgan είπαν ότι η υψηλότερη από την αναμενόμενη επιβάρυνση της Lloyds για δυνητικά επιβαρυμένα δάνεια -αύξηση 76% στα 662 εκατομμύρια λίρες (855 εκατομμύρια δολάρια) - και η μείωση του όγκου των δανείων θα προκαλέσει υποβάθμιση της απόδοσης της Lloyds για το έτος.
Τα υψηλότερα επιτόκια βοήθησαν την UniCredit να ξεπεράσει σημαντικά τις προσδοκίες για κέρδη το δεύτερο τρίμηνο. Ενώ η τράπεζα συνεχίζει να βλέπει μια σημαντική αύξηση στο κόστος κινδύνου στο μέλλον, αυτό θα είναι μικρότερο από το αναμενόμενο.
«Δεν αναμένουμε αύξηση του κόστους κινδύνου από τον Αρμαγεδδώνα», δήλωσε ο CEO Andrea Orcel.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε στο μέλλον τους αναμενόμενους κραδασμούς», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ