ΗΠΑ:Στέλεχος της Goldman Sachs διέρρευσε στοιχεία για συγχωνεύσεις

 ΗΠΑ:Στέλεχος της Goldman Sachs διέρρευσε στοιχεία για συγχωνεύσεις

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Brijesh Goel, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτες, συνωμοσία και παρακώλυση της δικαιοσύνης

 

Πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs διέρρευσε λεπτομέρειες πιθανών εταιρικών συγχωνεύσεων σε έναν φίλο που διαπραγματευόταν τις πληροφορίες, είπε εισαγγελέας ενώπιον ενόρκων της Νέας Υόρκης κατά την έναρξη δίκης τη Δευτέρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Brijesh Goel, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτες, συνωμοσία και παρακώλυση της δικαιοσύνης για φερόμενη παραχώρηση στον φίλο του Akshay Niranjan πληροφορίες για συμφωνίες που η τράπεζα εξέταζε τη χρηματοδότηση το 2017 και το 2018.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Goel συγκέντρωσε πληροφορίες σε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις για πιθανές συναλλαγές - συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Ιαπωνική κατασκευαστική χημικών Kuraray της Calgon Carbon Corp - από εσωτερικά email της Goldman και στη συνέχεια έδωσε πληροφορίες στον Niranjan για παιχνίδια.

Ο δικηγόρος του Goel, Adam Ford, είπε ότι ο Niranjan κατασκεύασε μια ιστορία για να καλύψει τις συναλλαγές του.

Ο βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Andrew Thomas, είπε ότι αφού ήρθαν σε επαφή οι ανακριτές, ο Goel, συναντήθηκε με τον Niranjan στο κλιμακοστάσιο μιας πολυκατοικίας για να διαγράψει τα κείμενά τους.

Ο Niranjan, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ως μέρος μιας συμφωνίας μη δίωξης, φέρεται να διαπραγματεύτηκε τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του αδελφού του και συμφώνησε να μοιράσει περίπου 280.000 δολάρια σε κέρδη με τον Goel.

Ο Goel εργαζόταν στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Apollo Global Management την εποχή που κατηγορήθηκε. Ένας εκπρόσωπος του Apollo είπε ότι ο Goel τέθηκε σε άδεια αορίστου χρόνου.

Η υπόθεση ήταν μία από τις πολλές που ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως μέρος μιας καταστολής συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών.


Σε άλλη περίπτωση, ο πρώην βουλευτής των ΗΠΑ Stephen Buyer καταδικάστηκε τον Μάρτιο για εμπορία εμπιστευτικών πληροφοριών που έμαθε το 2018 ως σύμβουλος της T-Mobile US Inc εν όψει της συγχώνευσής της με την Sprint ύψους 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ