ΕΚΤ: Αναζητά νέο κορυφαίο επόπτη για να διαδεχθεί τoν Ένρια - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

 ΕΚΤ: Αναζητά νέο κορυφαίο επόπτη για να διαδεχθεί τoν Ένρια - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Ο νικητής θα επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το φθινόπωρο για πενταετή θητεία

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναζητά έναν νέο κορυφαίο τραπεζικό επόπτη για να διαδεχθεί τον Αντρέα Ένρια όταν τελειώσει η θητεία του στο τέλος του έτους.

Οι υποψήφιοι για τον ρόλο του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, του ανώτερου τραπεζικού εποπτικού οργανισμού για τη ζώνη του ευρώ, πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 23 Ιουνίου. Ο νικητής θα επιλεγεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το φθινόπωρο για πενταετή θητεία.

Η Γερμανίδα Claudia Buch, αντιπρόεδρος της Bundesbank, θεωρείται ξεκάθαρο φαβορί για τον ρόλο σύμφωνα με το Reuters.
Οι περισσότερες πηγές ανέφεραν επίσης την Ισπανίδα Margarita Delgado ως ισχυρή υποψήφια και πολλές είπαν επίσης ότι η Ιρλανδή Sharon Donnery θα μπορούσε να είναι στην υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συγκροτήσει μια επιτροπή προεπιλογής για να προετοιμάσει μια σύντομη λίστα με τους καταλληλότερους αιτούντες, πριν συμβουλευτεί το Εποπτικό Συμβούλιο.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τον Δεκέμβριο για να αναλάβει το νέο ρόλο την 1η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ