Οι φυστικιές του προέδρου του ΣΕΒ Σπ. Θεοδωρόπουλου και το Παγκράτι Κολιάτσου του Orcel

Οι φυστικιές του προέδρου του ΣΕΒ Σπ. Θεοδωρόπουλου και το Παγκράτι Κολιάτσου του Orcel

Τι ψάχνει η ΙΟΝ

Οι φυστικιές του προέδρου του ΣΕΒ

Σε αναζήτηση καλλιεργήσιμων εκτάσεων για την καλλιέργεια-παραγωγή φυστικιών μαθαίνω πως είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Μπορεί ο επιχειρηματίας/παράγων να είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών πλην όμως είναι (μεταξύ άλλων) και βασικός μέτοχος της ΙΟΝ.

Και όπου ΙΟΝ η δημοφιλέστατη "Αμυγδάλου", όπερ τι το πιο λογικό στελέχη της επιτελικής ομάδας της ιστορικής σοκολατοποιϊας να έχουν στήσει ειδικό "στρατηγείο" στο Νέο Φάληρο που ασχολείται αποκλειστικά με την "πρώτη ύλη" (και δεν αφορά μόνον τον συγκεκριμένο καρπό).

Μάλιστα, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά επισκέφθηκαν στοχευμένα περιοχές στην περιφέρεια, εξετάζοντας εκτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις/συνθήκες για την καλλιέργεια φυστικιάς. Μία καλή είδηση που αφορά τόσο τον πρωτογενή τομέα, όσο την υποβαθμισμένη περιφέρεια

Η επίσκεψη Orcel και το πρώτο δείγμα συνεργασίας Alpha Bank-UniCredit

Παγκράτι-Κολιάτσου το Μιλάνο-Αθήνα για τον Andrea Orcel- με τον επικεφαλής του ομίλου UniCredit να πυκνώνει τις επαφές του στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψης του και τις συναντήσεις με τον Βασίλη Ψάλτη οι δύο πλευρές κατέληξαν στην υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών προγραμμάτων.

Το λανσάρισμα στην εγχώρια αγορά λ.χ. των αμοιβαίων κεφαλαίων της UniCredit είναι ένα από τα πρώτα βήματα των-κοινών πλέον- ενεργειώναμφοτέρων των τραπεζών. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι πως στην Αθήνα ο Ιταλός τραπεζίτης συναντήθηκε και με συγκεκριμένους επιχειρηματίες- μάλιστα με έναν εξ' αυτώνοι συζητήσεις προχώρησαν μέχρι του σημείου για την έκδοση εταιρικού ομολόγου που θα αναλάβουν από κοινού UniCredit και Alpha Bank.

Μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά είχε συμμετοχή σε 2 εκδόσεις ομολόγων των Ιταλών- σε εκτός συνόρων projects- τώρα όπως όλα δείχνουν έχει "ωριμάσει" ο χρόνος για ανάληψη έκδοσης και εντός. Η εταιρεία, για την οποία ο λόγος ΔΕΝ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ