Netflix: Αυξάνει ξανά τις τιμές σε χώρες της Ευρώπης - 5,1 εκατ. νέοι συνδρομητές στο τρίμηνο

Netflix: Αυξάνει ξανά τις τιμές σε χώρες της Ευρώπης - 5,1 εκατ. νέοι συνδρομητές στο τρίμηνο

Στην Ιταλία και την Ισπανία, οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το BBC.

Αυξήσεις τιμών ξεκινά το Netflix σε ορισμένες χώρες, καθώς η ώθηση στα έσοδά του από τα μέτρα που έλαβε κατά της κοινής χρήσης κωδικών αρχίζει να εξασθενεί.

Όπως είπε η εταιρεία στους επενδυτές, έχει ήδη αυξήσει τις τιμές στην Ιαπωνία και σε μέρη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής τον τελευταίο μήνα.

Στην Ιταλία και την Ισπανία, οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το BBC.

Παράλληλα, η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του αυξήθηκαν κατά 5,1 εκατομμύρια το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο. Ήταν η μικρότερη αύξηση της συνδρομητικής βάσης εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Το Netflix δέχεται πιέσεις να δείξει στους επενδυτές ότι μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια, καθώς η ήδη τεράστια απήχησή του κάνει πιο δύσκολη την εύρεση νέων συνδρομητών.

Την τελευταία φορά που η εταιρεία είδε σημάδια επιβράδυνσης, το 2022, πήρε μέτρα για την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και είπε ότι θα προσφέρει ένα νέο πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις. Οι κινήσεις αυτές έφεραν ένα νέο κύμα ανάπτυξης.

Η εταιρεία αύξησε τους συνδρομητές της κατά 45 εκατομμύρια έκτοτε και πλέον διαθέτει πάνω από 282 εκατ. συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε η Netflix, το πακέτο με τις διαφημίσεις ευθυνόταν για το 50% των νέων συνδρομών στα μέρη όπου προσφέρεται, το τελευταίο τρίμηνο.

Τα έσοδα της εταιρείας την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 15%, στα 9,8 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 2,3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αύξησε για τελευταία φορά τις τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ πέρυσι, αλλά αυτές οι κινήσεις επηρέασαν μόνο ορισμένα πακέτα. Έχει αφήσει σταθερή την τιμή του δημοφιλούς «στάνταρ πακέτου», χωρίς διαφημίσεις, από το 2022.

Κάποιες φορές, η Netflix δοκιμάζει τις αυξήσεις τιμών σε κάποιες μικρότερες αγορές, πριν να τις επεκτείνει σε περισσότερες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ